Ishrana

Instant kafa da vam se instant digne

Umesto slogana "Najbolja stvar kada se digneš", proizvođač kafe "Stiff Bull" je iskoristio dosadni "Spasilac veze".

pisao Jelisa Castrodale
23 Septembar 2016, 10:13am

Svako ko je blejao bar malo ispred televizora u poslednjih trideset godina zna da se kafa Folgers reklamirala u vidu sočnog džingla u kom se navodi kao "najbolja stvar kod buđenja". Nasuprot njoj, proizvođač kafe Stiff Bull je propustio sjajnu priliku da iskoristi slogan "Najbolja stvar kada se digneš" i umesto toga se odlučio za dosadnog "spasioca veze".

Nažalost, Stiff Bull je već uspeo da upropasti vezu sa američkom Upravom za hranu i lekove, jer je navodno u kafu ubacio sastojak koji se ne nalazi na dozvoljenoj listi, a veoma je sličan aktivnom sastojku koji sadrži vijagra.

Ova kompanija je na sajtu postavila pitanje: "Da li biste želeli da vam je duže dignut?". Oni koji su oduševljeno klimnuli glavom, osmelili su se da probaju šolju ove kafe, koja se sastoji od mešavine biljke tongkat ali, korena maca i guarane. Na proizvodu se navodi da kombinacija ovih travki može učiniti penis tvrdim i do dva ili tri dana. Ali, kako navodi Uprava za hranu i lekove, ova pakovanja kafe sadrže i desmethyl carbodenafil , po sastavu veoma sličan sildenafilu, aktivnom sastojku vijagre.

"Ovaj neprijavljeni sastojak može izazvati reakcije sa nitratom koji se nalazi u nekim lekovima izdatim na recept, na primer nitroglicerinom. To može dovesti do opasnog pada krvnog pritiska", napisala je Uprava u upozorenju za potrošače.

"Pre ove obustave, proizvod je testirala Uprava za hranu i lekove i nikada nisu našli nikakve skrivene sastojke" rekao je direktor kompanije Stiff Bull Rodžer Tompson za MUNCHIES. "Ali je proizvođač mislio da je jeftinije da bude neiskren, jer bi za tongakat ali i maca koren morao dodatno da plati".

Kako navodi sajt UPI, ovo je 33. proizvod koji Uprava stavlja na crnu listu onih za povećanje seksualne želje, zajedno sa suplementima poput "Moja čelična viršla", "Bikova muda" i "Erekcija iz snova".

Tomson je rekao da Stiff Bull sada sarađuje sa novim proizvođačem iz Malezije i da će sledeće predstavljanje proizvoda ponuditi spisak svih sastojaka. "Uradićemo sve kako bismo ispunili sve smernice i pravila Uprave", rekao je on. Veruje da će se njihova kafa ponovo naći u prodaji za nekih tridesetak dana.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Tagged:
penis
Vice Blog
fenomeni
erekcija
Kafa-X
hrana
Vijagra
jutro
Sastojak
seksualna želja
Proizvodnja