Reklame
Svaštara

Zbogom, Holivud: Kijanu Rivs pravi neviđeno skupe motore

Kijanu Rivs je zaboravio na spašavanje sveta i savete Morfeusa i Orakl i rešio da se posveti budženju motora.

pisao Matthew James-Wilson
17 Avgust 2016, 5:53am

Posle godina i godina davanja teško zarađenog novca od serijala Matriks za dobrotvorna udruženja i medicinska istraživanja, Kijanu Rivs najzad ugađa i bogatima, pokrenuvši firmu za proizvodnju unikatnih motora,javlja Blumberg.

Još 2007, Rivs je pokušavao da natrpa neke dodatke na svoj Harli-Dejvidson, ali mu je na kraju njegov stari ortak i dizajner motora Gard Holidžer napravio motorcikl po meri. Rivsu se navodno toliko dopao završeni model da je poželeo da podeli ovaj motor sa celim svetom. Kumio je Holidžera da zajedno pokrenu kompaniju, i posle puno ubeđivanja i ko zna koliko pijanih mozganja, ovaj je najzad pristao.

"Rekao sam, u redu, treba to da uradimo jer je motor neverovatan, a ionako ćemo svi da umremo jednog dana", prenosi Blumberg Kijanuove mudre reči.

Posle meseci i meseci planiranja, ovaj duet je pokrenuo firmu Arch Motorcycles. Za sada je Arch vrlo ekskluzivan - motori se prodaju po ceni of 78,000 dolara, a praviće se najviše tridesetak modela godišnje. Ali kada je u pitanju proizvodnja fantastičnog motora, Holindžer kaže da je samo jedno važno.

"Moraš da se kikoćeš dok ga voziš", izjavio je za Blumberg.

Još uvek se ne zna da li će i glumac zaprljati ruke motornim uljem za ovaj preskupi motor, ali ako imate 80,000 dolara za bacanje i ne znate šta ćete do premijere Bilovih i Tedovih avantura 3, Arch vam nudi rešenje.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Tagged:
keanu reeves
Harley Davidson
Vice Blog
fenomeni
Kijanu Rivs
Arch Motors
мотори