Dajana i drugi VICE hitovi na vašem TV-u ovog vikenda

Vožnja za Redžijem Džeksonom, film o bejzbolu, bacanje kletvi sa rumunskim vešticama i još mnogo toga!

|
maj 25 2018, 11:04am

Subota (26. maj) O2 TV, ponoć

La Sangre: Bejzbol u San Pedru

Možda je bejzbol američki sport, ali zna se gde se za lopticu i palicu doslovno gine. Pravo srce bejzbola nalazi se na Karibima, preciznije u Dominikanskoj republici, koja je najveći svetski izvoznik bejzbol igrača na svetu. Prostim jezikom rečeno, ono što je Brazil u fudbalu, to je Dominikanska Republika u bejzbolu.

Ekipa VICE Sport obišla je San Pedro de Makoris, gradić na istoku ove zemlje koji je poznat po tome što su neki od najvećih bejzbol zvezda moderne ere potekli upravo odande. Njihov vodič kroz svet dominikanske bejzbol kulture bio je Robinzon Kano, negdašnji šampion sa Njujork Jenkijima i današnji as Sijetl Marinersa, koji zajedno sa svojim ocem Hozeom u San Pedru drži jednu od bejzbol škola za mlade talente.

U vožnji sa Redžijem Džeksonom

Posle godina provedenih na klupi Tandera, Redži Džekson je dostigao zvezde u Detroitu. Ali taj put je obeležio dosta težak raskid sa bivšim saigračima. U ovoj epizodi "U vožnji sa zvezdama", Redži nam otkriva kako je došlo do rastanka sa Oklahomom, pokazuje nam kako imitira trenera Stena Van Gandija i priča o odrastanju u Londonu.

NEDELJA (27. maj) O2 TV, 23:30

To sam ja, Dajana

Ovo je priča o osobi iz Novog Sada koja je nekada bio neonacista pod imenom Dolf Pospiš, a danas je jedna nežna osoba u polnoj tranziciji i zove se Dajana. Njen slučaj nije bio poznat javnosti sve do priloga na televiziji u kojima se ona prikazuje kao trans žena sa burnom neonacističkom prošlošću. Iako naizgled lična priča, ovaj film nam govori o društvu kao o zajednici ljudi uopšte. Dajana je neko ko je svoj identitet u mladosti vezao za one koji su u njoj prepoznali tu želju za pripadanjem i pružili joj neku vrstu sistema vrednosti, ma kako pogrešan taj sistem bio.

Najveći trenuci u istoriji hakovanja: Semi Kamkar

Ovo je priča o čoveku koji je 2005. godine kreirao virus kojim je slučajno oborio tada najveću društvenu mrežu Majspejs.

NEDELJA (27. maj) PRVA TV, 1:30 posle ponoći

Bacanje kletvi i ljubavnih čini sa najmoćnijim vešticama u Rumuniji

U Rumuniji, domovini grofa Drakule i zemlji gde je sujeverje široko rasprostranjeno, veštice su ostale poprilično pošteđene od srednjevekovnih lovaca koji su širom Evrope ubili 100,000 žena. Danas, veštice u ovoj zemlji ne samo da su žive, već vredno rade, a plaše ih se čak i političari. U Rumuniji danas živi stotine veštica koje spajaju i razdvajaju ljude, leče razne boljke, bacaju i oslobađaju ljude zlih čini i naravno predviđaju budućnost. Po nekim istraživanjima, navodno se svaki deseti čovek obraća za pomoć veštici.

Živeti kao princeza iz bajke

Dženifer je glumica i vlasnica kompanije "Princeza" iz Los Anđelesa. Ona za život zarađuje nastupajući na dečijim rođenadanima i proslavama. VICE je proveo dan sa njom i istražio radosti i frustracije svakodnevnog života jedne prave princeze.

Više na VICE
VICE Kanali