Filadelfija u haosu - ludo slavlje na ulicama posle trijumga Iglsa

Niko se nije peo po banderama, ali su se desile razne druge interesantne stvari.

|
22 januari 2018, 9:14pm

foto : Eric Hartline-USA TODAY Sports

Neposredno pred okršaj Filadelfije i Minesote u konferencijskom finalu, svet je obradovala vest da su gradski komunalci namastili bandere kako se ludaci u slučaju slavlja ne bi pentrali po njima. Domaći Iglsi jesu pobedili i do kešanja o gradsku rasvetu nije došlo, ali smo zato imali priliku da gledamo čoveka koji vozi terenac uz „Rokijevo stepenište“, neke bećare koji napušavaju devedesetdevetogodišnju bakutu, i ljude koji glavom udaraju u sve pred sobom.

Da, tako nekako izgleda Filadelfija nakon plasmana njenog tima u Superbol. „Orlovi“ su prosto uneredili favorizovane Vikinge iz Minesote sa 38-7, i tako usrećili svoje verne navijače (Filadelfija je od 1999. naovamo rasprodala apsolutno svaku domaću utakmicu) koji su na ovaj momenat čekali još od 2004. Evo kratkog pregleda ludosti, specijalno za vas.

Za početak, evo Rokija na točkovima.

A evo i dva majstora kojima se smučila medijska pompa oko Mili, simpatične bakice oko koje se minule nedelje digla larma jer ima 99 godina i navija za Minesotu.

Zar život nije divan?

A ovo je lični favorit večeri. Pogledajte samo tu scenu, kao Dejvid Linč da je režirao. Čovek sedi na kolima, kao da jaše konja. Ljudi mu mašu. Automobili trube. Neko se smejulji u pozadini. A onda, kamera švenkuje na ogromnog polugolog lika sa orlovskom maskom na glavi koji se dernja „YEEEAH!“. Nema dalje.

A tu je i „samo u Filadelfiji“ klip. Lik sa povezom preko jednog oka uleće u intervju i govori kako je „Big Dick Nick“, tj. rezervni kvoterbek Iglsa Nik Fols, „jebeno razvalio“ otkako je starter na toj poziciji Karson Venc doživeo težu povredu pre koji mesec.

U svakom slučaju, znam za koga navijam u narednom Superbolu. A usput ću i navijati za Filadelfiju i njene građane, jer ako Iglsi slučajno pobede...treba to preživeti, drugari.


Još na VICE.com :

- Provodio sam se sa sumo rvačima i to me je skoro ubilo

- Probala sam golu jogu i upoznala se sa svim svojim telesnim šupljinama

- Kad šutirate loptu uz vetar, ona vam se...vrati

Više na VICE
VICE Kanali