Moda

Legendarna Naomi Kempbel zatvorila reviju Sen Loran

Za jesen/proleće 2020. Entoni Vakarelo je predstavio čist i srdačan omaž seksi pariskoj prošlosti Iv Sen Lorana.
27 Septembar 2019, 10:15am
Saint Laurent SS20
Fotografije @mitchell_sams

Poslednjih nekoliko sezona Entoni Vakarelo (Sen Loran) je održavao revije u Trokaderu, u senci Ajfelovog tornja. To je veoma dramatično okruženje, ipak nastavio je da pomera granice jer nikada nije dovoljno. Njegovi modeli su bukvalno hodali po vodi. Zatvoreni su u kutijama sa UV svetlom. Tu je hiljadu lampica osvetljavalo pistu i osvetaljavale su nebo. Kiša je padala u Parizu i a vetar je duvao kroz izložbeni prostor. Hiljadu posetilaca je stajalo oko Trokadera prolazeći kroz sve te vremenske prilike kako bi pogledalo šou.

Potom je kiša prestala da pada i vetar je prestao, a svetla su formirala luk iznad piste. Bio je to jedan od dramatičnijh setinga za većinu dramatičnih modnih spektakla. Čisti, srdačan omaž seksi pariskoj prošlosti Iv Sen Lorana kroz oči veoma modernog Entonija. "To je Rive Gauche način viđenja odeće, kombinacija najikoničnijih kodova", pisalo je u katalogu revije. Došle su kutijaste četvrtaste jakne, jakne sa velikim odelima, bluze izrezane do pupka, jedva vidljivi šortsevi, neprijatno izduženi. Visoke kožne čizme, velike košulje sa reverima, jedva da je bilo prsluka. Zlatni vezovi, leopard print i koža. To je bio Entoni u njegovoj najvirtuoznijoj izvedbi, svirao je najbolje za Iva.

Kao da prvi deo revije nije bio dovoljan, sa poslednjih 30 modela je odata počast perfektom krojenju i smokinzima Sen Lorana. Bio je to omaž gradskom "elegantnom krojenju muško-ženskog krojenja". Predvođeno Stelom Tenant, ne-baš-finale bilo je tura kroz sjajna odela. "Sen Loran govori o stavu koliko i o spektaklu," a za poslednji deo spektakla? Naomi Kempbel je izašla da zatvori reviju. Ranije tog dana je postavila na svom Instagram profilu koliko je pokojni dizajner bio uticajan--"Mr. Iv Sen Loran ti si verovao u mene i bio na mojoj strani kada mi je to bilo najpotrebnije!!" Zahvalna sam ti i za sva sećanja koja smo zajedno napravili tokom svih ovih godina. Dobrog srca, kreativni genije i modni vizionaru!"


Credits

Fotografije: Mitchell Sams

Tekst je prvobitno objavljen VICE UK.

Reklame