Fotografija

Fotografiije Bliskog Istoka u vreme mira

Australijska fotografkinja provela je veći deo 2010. godine na Bliskom istoku. U mesecima koji su prethodili arapskom proleću išle su na časove jezika i pokušale da urone u lokalnu politiku i kulturu onoliko koliko to dve bele žene mogu. Pogledajte...

pisao Jade Cantwell
15 Mart 2015, 9:22am

Džejd Kentvel je 2010. godine provela nekoliko meseci putujući kroz Siriju, Liban, Izrael i Egipat sa prijateljicom. Mesecima koji su prethodili arapskom proleću išle su na časove arapskog jezika i pokušale da urone u lokalnu politiku i kulturu onoliko koliko to dve bele žene mogu. Bio je to miran i mirnodopski put za australijsku fotografkinju, koja je dokumentovala dnevne živote ljudi koje je srela.

Kada se vratila kući, cela oblast je eksplodirala i od tada nasilje ne jenjava. Fotografije su vremenom postale njen serijal, Mirna vremena. U drugačijem kontekstu koji je su sukobi doneli, njene spokojne fotografije dobijaju novu formu. One su podsetnik na ljude iza izveštaja u vestima, i na vreme pre nego što je oblast opsednuta nemirima i nasiljem.