Reklame
Svaštara

Instagram Merlina Mensona je najuznemirujuća stvar na svetu

Bog jebačine već nedeljama pokušava svojim pratiocima da izazove srčani udar kroz seriju jezivih klipova.

pisao Noisey Staff
26 April 2017, 8:50am

Fotografija via Imago.

Ovaj tekst je originalno objavljen na Noisey Germany.

Instagram je generalno savršena aplikacija za pre odlaska u krevet. Lepe fotke tvojih prijatelja sa poslednjeg odmora, smešni mimovi, kičasti zalasci sunca, slatke životinjice i/ili bebe, snimak gde Snup Dog puši nekoliko buksni zaredom – to je pravi recept za pred spavanje. Ali niste te sreće ako pratite Merlina Mensona. Samoproklamovani Bog jebačine je verovatno odgovoran za košmare koje si imao u poslednjih nekoliko nedelja zahvaljujući njegovim video postovima koji su da se naježiš.

Jednostavno rečeno: to su klipovi u kojima se ništa ne dešava i uvek su snimljeni tokom noći. Na jednom snimku možete videti osvetljeni dupli krst sa korica njegovog albuma "Eat Me, Drink Me" – tačno pre nego što kamera velikom brzinom zumira i odzumira u stilu koji podseća na film Veštica iz Blera – dok se u pozadini čuje sirena uzbune koja dodatno pojačava osećaj paranoje kao u Sajlent Hilu. U drugom klipu možete čuti otežano disanje – možda kamerman koji trči – dok ljudi vrište bežeći od nečeg nepoznatog. 

U poslednjem videu, koji je objavljen 17. aprila, imamo kadar snimljen iza automobile koji juri kroz znak STOP pre nego što jedan od putnika biva izbačen. Kamera se još jednom vraća na osvetljeni dupli krst i sve postaje mračno, a umotana ljudska figura stoji nepokretna na sred puta.

Samo pogledajte ova sranja:

Slatki snovi.

Još na VICE:

Bogati starci sebi ubrizgavaju krv mladih ljudi 

Pokret muškaraca koji krišom skinu kondom tokom seksa 

Šta nam noćna Google pretraga govori o ljudskoj psihi

Tagged:
vice
video
Instagram
horor
čudno
Merlin Menson