Reklame
vesti

Fotografije iz Berlina posle napada kamionom na božićnu pijacu

Vozač kamiona ubice identifikovan je kao azilant pakistanskog ili avganistanskog porekla, a navodno je stigao u Nemačku kao izbeglica.

pisao Grey Hutton
20 Decembar 2016, 10:17am

Fotografija uništenog kamiona: Reuters/ Fabrizio Bensch

Oko 8.15 u ponedeljak uveče, kamion je uleteo pravo u masu okupljenu na božićnoj pijaci na berlinskom trgu. U napadu je poginulo najmanje dvanaest ljudi a 48 ranjeno, saopštila je policija koja saopštava da se radi o "terorističkom napadu". Jedan državljanin Poljske pronađen je mrtav u kamionu, dok je vozač identifikovan kao azilant pakistanskog ili avganistanskog porekla, a navodno je stigao u Nemačku kao izbeglica, javlja agencija DPA.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je takođe izjavila da se veruje da je napad u Berlinu bio teroristički napad koji je opisala kao "užasan čin" i da postoji mogućnost da ga je izvršila osoba koja je u toj zemlji tražila azil.

Bela kuća je osudila incident "koji je, čini se, teroristički napad", dok je izabrani predsednik Amerike Donald Trumpu saopštenju povezao "islamske teroriste" sa napadom i pozvao da se "zbrišu sa lica zemlje."

Rojters javlja da je nemačka policija uhapsila "sumnjivu" osobu u blizini mesta nesreće za koju se veruje da je vozač kamiona, a da je "suvozač" u kamionu poginuo na licu mesta.

Fotograf VICE Nemačka Grej Haton našao se na licu mesta i pogledajte snimke koje načinio u toku noći.

Tagged:
Berlin
Vice Blog
politika
nemačka
Terorizam
Breitscheidplatz