Reklame
Orgazam

Moj prvi orgazam u teretani

I ne, nije ono što mislite. Nikakav seksi instruktor niti batica koji diže 100 iz bendža nije bio upleten u ovu priču.

pisao Maša Milutinović
17 Avgust 2017, 10:24am

Teretana u komšiluku, čista, uredna. Čak su tu i neke devojke debelice - tako da mogu da se opustim. Nisam najgora. Okej, tu su uvek oni tipovi koji ispuštaju zvuke koji te nateraju ih zamisliš kako izgledaju u krevetu dok je pod njima neka devojka. Fuj. Furaju se "Zvezdara" majice, jer - na Zvezdari smo.

Prolazi mesec dana, polako učim da savladam sve sprave za mučenje, više ne zaboravljam da ponesem ni vodu, ni peškir. Držim se manje-više nekog odštampanog pa plastificiranog programa koji stoji okačen na zidu. Više ne guglam šta znači "primicači" i konačno uspevam da zapamtim jačinu na koju treba da podesim svaku spravu.

Od svega mi najteže padaju vežbe za trbušnjake i izbegavam ih u najširem luku. Ali trener me ubeđuje da je vreme da zajašem tu uspravnu spravetinu. Kaže "staviš podlaktice na ove držače, skupiš noge i dižeš ih, tako što ih savijaš u kolenima". Važi. Noge ne mogu da dignem ni u ležećem položaju, ovo neće uspeti. "Ma samo jedna serija od 10, možeš ti to." Mogu ja to. Mogu.

Na petom dizanju sam osetila nešto čudno dole. Prijalo je ali nije mi odmah bilo jasno zašto i kako. Kako sam se bližila tom desetom dizanju shvatila sam o čemu se radi - svršiću! Pa kako? Pa kako ovde?! Kako dok gledam u znojave guzove u šortsevima koji pucaju po šavovima. Znam da me sigurno ni u najprljavijoj fantaziji ne privlače znojavi tipovi i mirisi koje ostavljaju za sobom. Šta se dođavola dešava?!

Prekidam svoje vežbe dok nije prekasno. Dok moju blaženu post-svrš facu ne vide svi oko mene, uključujući moju mlađu sestru koju sam povela na trening. Od šoka i blama silazim sa sprave, dok mi trener objašnjava kako sam bila odlična i kako sigurno mogu još jednu seriju, za par minuta. Ne batice, neće moći. Ni za par minuta, niti ikada.

Trening sam brzinski završila samo kako bih se dokopala interneta: "Can you have orgasm in gym?". Pojavljuju se utešni naslovi: "Istina o orgazmu u teretani", "5 vežbi od kojih možeš da svršiš", "Ne treba vam seks, žene doživljavaju orgazme u teretani", "Za i protiv - orgazam u teretani".

Od rezultata na srpskom slaba vajda - još jedna tabu tema u Srba. U par navrata sam svoje iskustvo podelila sa prijateljicama koje nažalost nemaju nikakvog dodira sa sportom, a kada sam to ispričala jednoj devojci koja provodi većinu vremena na oblikovanju svog tela, ismejala mi se u facu i rekla da je to glupost i da nikada nije čula da se nešto tako dešava.

Istina je da ova pojava nije nimalo retka i da postoji posebna reč na engleskom za nju: coregasam. Kako kaže Urban Dictionary - orgazam koji doživiš dok radiš neke od core vežbi. Istraživanja kažu da je oko 10 posto populacije doživelo ovakvu vrstu zadovoljstva. Izgleda da se družim sa ozbiljnim lenjivcima.

Naravno da me je bilo sramota i da me je i dalje sramota zbog svog delimičnog svršavanja u teretani. Volela bih da kažem da je ovo razlog zašto od tada nikada nisam kročila u teretanu. Ali to bi bila laž. Ne idem, jer sam lenja i jer mrzim da vežbam.

Ali svake godine u ovo doba, kada svi pomahnitalo potrče u teretane želim da ih nekako upozorim: pazite da vam se ne omakne neki orgazam.

JOŠ na VICE:

Tagged:
Svaštara
Zdravlje
Teretana