Quantcast

Pogledajte trejler za 'Hereditary' – horor koji je istraumirao Sandens festival

Novi film producentske kuće A24 je već proglašen za naslednika "Isterivača đavola".

Novi film producentske kuće A24 je već proglašen za naslednika "Isterivača đavola".

VICE Staff

Ovogodišnji Sandens festival je bio prilično miran – bez potencijalnih osvajača Oskara i rekordnih svoti potrošenih za kupovinu prava na distribuciju filmova. Ipak je bilo izuzetaka među uglavnom osrednje ocenjenih filmovima. To su pre svega bili Sorry to Bother You od Buts Rajli i dokumentarac o Gospodinu Rodžersu. Ali pored njih, bio je samo jedan film koji je uspeo da oduševi i predstavi publiku. Hereditary.

Toni Kolet igra ženu koja se bori sa demonima u svojoj porodici. I metaforički i bukvalno. Film je ocenjen kao "Isterivač đavola za novu generaciju" ( Time Out) i kao "najuzbudljiviji film na Sandensu", prema Variety. AV Club ga je proglasio kao kandidata za najstrašniji film godine.

U utorak smo dobili prve naznake zbog čega je Sandens vrištao. Prvi trejler ukazuje na to kritičari nisu lagali. Ne saznajemo mnogo detalja o zapletu, ali devojčica odseče glavu mrtvoj ptici, neko gori i postoji kadar u kome mravi napadaju osobu tokom spavanja. Ipak, najstrašniji kadrovi su oni u kojima Kolet tiho i polako shvata da nešto strašno nije u redu sa njenim porodičnim stablom. A i realistične kućice za lutke su prilično strašne.

Hereditary su napisao i režirao Ari Aster. Gabrijel Burn, Aleks Vulf i Mili Šapiro igraju uz Kolete, i MVP Sandensa En Daud se takođe pojavljuje u trejleru.

A24, koji nam je već doneo Sandens film The Witch, distribuiraće Hereditary u bioskope tokom leta, kada ćemo moći da utvrdimo da je stvarno "čist emotivni terorizam" kako je do sad opisan.

JOŠ NA VICE.COM:

Ovaj tip je u noćnom klubu ispustio šampanjac vredan 30 hiljada funti

Video u kom osoba viče svaku reč iz trejlera za "Lady Bird" je savršen

Žao mi je hejteri: “Mali šef” je zasluženo dobio nominaciju za Oskara