Ovaj umetnik pomera granice bezbednosti eksplozivnom galerijom

Eksplozije su napravljene od različitih vatrometa i kontralisane sa bezbedne udaljenosti sa daljinskim upravljačem.

|
dec 14 2016, 6:35am

Sve fotografije su vlasništvo umetnika

Serijal fotografija o eksplozijama uslikanim u vazduhu budi opasno uzbuđenje kod gledaoca. Uz dobro tempirano okidanje kamere, čin eksplozije oživi i ostane kristalizovan u najsjajnijem trenutku bez tragičnih ruševina. Fotograf Ken Herman, trenutno baziran u Kopenhagenu, obišao je svet slikajući na različitim geografskim lokacijima i među brojnim kulturama, ali u najnovijim radovima Eksplozije 2.0 takođe dokazuje da ima sklonost ka rizikovanju života zarad umetnosti.

U klipu koji pokazuje kako je uslikana dramatična fotografija vidi se koliko je ovakva vrsta snimanja opasna. Herman dokazuje da je umetnik koji je posvećen poslu, a samim tim i neustrašivi kreator koji će se približiti kako bi napravio savršenu fotografiju. Klip kako tim Eksplozije dolazi do fotke, pokazuje ljude koji postavljaju kesu eksploziva u centar zabačenog terena.

"Eksplozija 2.0 je lični projekat i drugi je deo dvodelnog serijala" kaže umetnik za VICE. "Ovog puta sam se udružio sa profesionalnim pirotehničarem koji je odgovoran za eksplozije jer prvi put zamalo da spalim čitavo polje mojim ručno pravljenim eksplozivom."fotografije-poljskih-policajaca-kojima-je-dosadno-i-hladno

"Eksplozije su napravljene od različitih vatrometa i kontralisane sa bezbedne udaljenosti sa daljinskim upravljačem. Neki vatrometi su malo modifikovani kako bi izgledali bolje, ali sve fotografije su uslikane sa sa studijskim blicem.

Sve fotografije su uslikane na lokaciji i najzahtevnije je bilo uhvatiti eksploziju u pravom trenutku. Mnoge stvari ne možete unapred da isplanirate, ali baš to mi se dopada kod ovakvih projekata. Nikada ne znaš šta će se desiti."

Ako želite da pogledate još fotografija Kena Hermana, posetite njegov vebsajt.

Pratite VICE na Facebook, Twitter, Instagram

Više na VICE
VICE Kanali