Reklame
Video-igre

U novoj Spajdermen igri se nalazi skrivena, i propala, prosidba

Jedna od najprodavanijih video igara ove godine sada je i tužni podsetnik na propalu vezu.

pisao Ian Birnbaum
11 Septembar 2018, 6:00am

Fotografija: Sony

Prvobitno objavljeno na Motherboard.

Novaj Spejdermen igra je jako popularna. Ne samo da je najprodavanija igra 2018 prema britanskoj rang listi, ali ova ekskluziva Plejstešna 4 je jedna od glavnih tema na Reditu i Tviteru. Takođe, značaj igre se vidi i u sledećoj, jako specifičnoj stvari: u nju je programirana prosidba za brak. Međutim veza je u međuvremenu raspala.

U maju, nesuđeni mladoženja Tajler Šulc je poslao tvit Insomniac Games, kompaniji koja je razvila novu Spajdermen igru. Zamolio ih je da stave poruku "Medison, želiš li da se udaš za mene?" negde u igru. Tajler i Medison su bili u vezi već pet godina pa je on uverio Isnomniac Games da može da sačeka do septembra, kada će se igra pojaviti u prodaji zajedno sa njegovom, skrivenom, prosidbom.

Ali nakon što se igra pojavila prošle nedelje, Tajler je snimio, a onda obrisao, Jutjub video u kome objašnjava da su on i Medison u međuvremenu raskinuli. Jasinda Ču, umetnička direktorka Spajdermen igre, izrazila je žaljenje i ponudila je da se igra pečuje da bi se prosidba uklonila iz igre. Ali i dalje se ništa nije promenilo.

Igrači i dalje mogu da nađu Tajlerovo pitanje u igri, na trenutak se rastuže i onda nastave svoju avanturu prebijanja negativaca i pozdravljanja njujorčana.

Ovo nije prvi put da se prosidba nalazi u video igru. 2009. godine, zajednica Bethesda foruma je stvorila Fallout 3 mod kako bi devojka zaprosila svog dečka. Pre tri godine, momak je napravio celu igru koja se sastojala od nivoa njihove veze da bi zaprosio svoju devojku. Najbliže ovom Spajdermen slučaju, fan Portala je uspeo da ubedi Valve i Elen Meklin, koja daje glas za GLaDOS, da naprave specijalan nivo za njega i njegovu devojku. Za razliku od Tajlerove situacije, tada je sve prošlo kako treba.

Na nesreću Tajlera i Medison - koja je dobila ulogu u ovome iako je nije tražila - oboje će pamtiti ovu Spajdermen igru verovatno do kraja svojih života.