Reklame
Svaštara

Nove fotografije iz "Igre prestola" pokazuju da svi samo žele nekog ortaka

Ove fotografije su nam otkrile da će biti nekog ozbiljnog kovanja zavere.

pisao David Perry
13 Maj 2016, 5:30am

Emilija Klark kao Deneris Targarjen i Sud Farers kao sveštenica Doš Kalin. Fotografija Helen Sloan/ HBO

Upozorenje: Ako niste stigli do treće epizode šeste sezone, mogući spojleri

HBO je upravo izbacio gomilu najnovijh fotki iz četvrte epizode, i na njima se svi druže, ili su u potrazi za druženjem. To je dobra stvar, jer u Vesterosu „druženje" obično označava kovanje zavere onima koje mrziš.

Do sada, prve tri epizode su bile uglavnom grubo postavljanje scene i ispiranje grla, sa izuzetkom Džona i Sanse (za koje pretpostavljam da će se ujediniti uskoro što će biti prvo spajanje Starkova posle mnogo vremena). Rikon i Oša su u toplom naručju Remzija Boltona. Tajron i Varis su spremni za gazde robova. Lanisteri se dure u Crvenom zamku. Sudeći po fotografijama, neki poslednji parčići se konačno počinju da se sklapaju.

Na fotografiji iznad, Deneris je delovala kao da je u opasnosti kada je ušla u odaje prethodne Kalisi, no ovde se izležava tik do sveštenice, skroz u ortačkom fazonu. Možda zna nešto što oni ne znaju?

Gema Velan kao Jara Grejdžoj i Alfi Alen kao Tion Grejdžoj. Fotografija Helen Sloan/HBO

Ovde vidimo Tiona i Jaru, poslednju preživelu decu kralja Gvozednorođenih. Poslednji Put kada smo ih videli, Tion nije želeo bude spašen, misleći da je to još jedan Boltonov trik. Balona Grejdžoja nema na fotografiji, a Lord Tion se vratio svom domu. Da li će podržati borbu svoju sestre za presto?

Mišil Hjuismen kao Dario Naharis i Ian Glen kao Džora Mormont. Fotografija: Macall B. Polay/HBO

Pored Denerisinog aktuelnog ljubavnika (Daria) čuči onaj koji to želi da bude (Džora). Izgledaju spremno za spasavanje, ali teško je zamisliti da Deni zna za to. Umesto toga, mislim da je tamo negde van vrućeg tiganja srećna, i nada se (Drogonovoj) vatri. Majka zmajeva ume sama da se spasi.

Piter Dinkladž kao Tajron Lanister. Fotografija: Macall B. Polay/HBO

Kad smo već spomenuli zmajeve, Tajron, zajedno sa Varisom, Grejom Vormom i Misendej je shvatio da je sila jedini jezik koji gazde robova razumeju. U međuvremenu je oslobodio dva zmaja.

Ejdan Gilen kao Maloprstić. Fotografija: Helen Sloan/HBO

Usamljeni Maloprstić će se prvi put pojaviti u ovoj sezoni. Upamtite, tvorci serije Beniof i Vajs su rešili da udaju Sansu u Boltonove, što nije bio plan u knjizi, a ni plan koji ima bilo kakvog smisla. Možda će u ovoj sezoni dobiti neku bolju priču?

Dijana Rig kao Olena Tajrel i Ian Gelder kao Kevan Lanister. Fotografija: Helen Sloan/HBO

Konačno, Kraljica Prestola Olena Tajrel i nepopularni Lanister - Kevan, izgleda smišljaju nešto zajedno. Oleni je potreban saveznik iz bolje klase, pošto nemamo nikakvog dokaza da je Kevan bilo šta drugo sem čuvar mesta za pravog protivnika. Možda gengsta gospodarica Visokog Sada uspe da ga nauči nečemu?

Četvrta epizoda se zove „ Strančeva knjiga", referenca na inkarnaciju Smrti iz relgije Sedam bogova. Treću epizodu samo napustili sa Džonom Snežnim koji sam otkriva da je njegovo vreme koje je proveo u zagrljaju Stranca bilo ...... nikakvo. Njegova straža se završila, i šta će on sada? U međuvremenu Arja (sa vraćenim vidom) je ubedila odanog sledbenika Smrti da ona nije ta i da je spremna da završi svoje spremanje.

Kao što su i svi ostali provalili, konj koji je pripadao Psetu se zvao Stranac, a i Ian Mek Šejn nam je dao nekoliko tragova ranije ove godine o tome kako će se „vratiti lik za koga svi misle da je mrtav, a nije Džon Snežni". Da li je konačno došao trenutak za čuveni „Klejgejnboul" tj obračun do smrti dva brata o kom svi fanovi toliko pričaju?

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu