maskenbal

Kako da izgrmiš za Noć veštica ako si Džoker, Sreda, Kalisi...

Kao što izreka kaže, bog je u detaljima, a koji detalj bolje može da pokaže kako odlično vladaš aktuelnim trendovima, ali ujedno je i hajlajt vašeg ličnog stila nego što to može dobra patika?

pisao Anđela Jovanović; fotografije Stefan Pribanović
30 Oktobar 2019, 12:38pm

Patika: Stefan Pribanović; Džoker: promo poster za film

Sezona maskenbala počinje, i čak i najveći hejteri, namćori i smarači neće moći da je izignorišu. Koliko god skeptično gledali na to, Noć veštica je iza ćoška, što znači da su se mnogi vlasnici lokala, ali i organizatori žurki setili da zakažu svoje maskenbale, baš kao i svake godine.

Bilo da ćete ove godine odabrati nekog lika iz filma ili serije u čijim ste cipelama oduvek želeli da se nađete ili su vam oduvek govorili da ličite na nju ili njega, kostim nekog svežeg, popularnog superheroja, ili nešto sasvim drugačije - sigurno je da ćete, ukoliko želite da zaista izgrmite na maskenbalu, potrošiti puno vremena na planiranje.

Šta vam je sve neophodno?

Osim šminke, koja je u većini slučajeva neophodna kako bi se postigao željeni izgled, za kostim se možete relativno lako snaći: možete ga kupiti, iznajmiti, pa čak i napraviti, ili već odabrati neku kombinaciju sastavljenu od garderobe koju već posedujete u sopstvenom ormaru. Međutim, kao što stara izreka kaže, bog je u detaljima, a koji detalj bolje može pokazati kako odlično vladate aktuelnim trendovima, ali ujedno biti i hajlajt vašeg ličnog stila nego što to može dobra patika?

Zbog toga smo odabrali nekoliko aktuelnih, ali i evergreen likova iz naših omijenih filmova i na sajtu The Athlete's Foot potražili one modele koji maksimalno upotpunjuju kostime ovih likova, a u kojima ćete, kako na maskenbalu, tako i u mnogim drugim situacijama svoj autfit instant učiniti da izgleda totalno on fleek.

Sreda Adams

1572263923353-Sreda
Patike: Stefan Pribanović; Sreda: flickr

Sve je jasno - Vans Ward su savršena opcija za mladu Adams. Sreda nikada ne bi nosila nijednu prenabudženu patiku, samo da bi bila u trendu. Zbog toga je ovaj svedeni, legendarni model sa malim obrtom u vidu ruža u gotskom stilu savršen izbor kada govorimo o ovom kostimu. Košuljica, haljina, crne čarape, dve pletenice, beli puder i Vansice - ako imate sve ovo, nedostaje još samo da nabacite nezaiteresovani RBF izraz lica i ovaj nepogrešivi kostim je spreman.

Supermen

1572263865694-Supermen
Patika: Stefan Pribanović; Supermen: arhiva VICE

Realno, kada bi Supermen nosio patike, nosio bi nešto ovako. Prepoznatljivi kolorit je tu, kao i očigledna udobnost i pokretljivost koju ova patika omogućava, a koja je definitivno neophodna svakom superheroju. LAGANO, jer ništa ne sme da mu oteža spasavanje faking planete. Kladim se da bi Klark Kent ovakvu patiku nosio i u šetnju, i u teretanu ali i kada je u svom herojskom kostimu (u stvari, on uvek ima kostim ispod normalne odeće, zar ne?), što ovaj model čini savršenim i ako planirate kombinaciju naočara sa crnim ramom i standardne odeće ispod koje proviruje majica sa Supermen znakom. Realno, bolje nego da pokušavate da ličite na nešto u jednom od onih lateks kostima sa plaštom. LOL.

Džoker

1572263371330-Dzoker-copy
Patika: Stefan Pribanović; Džoker: promo poster za film

Ako ste već toliko mejnstrim da se maskirate u Džokera, onda patike stvarno moraju da grme. A, ponovo, ne treba ni mnogo da odudaraju od ostatka kostima koji ćete relativno lako sklepati iz ćaletovog i eventualno dedinog ormara. Možda bi Džokera boleo kurac za to koje patike nosi, ali tebe ovakvi detalji moraju zanimati. A i realno, ove patike, što ih duže gledaš, sve više podsećaju na ovog kultnog anti-heroja.

Harli Kvin

1572263595821-Harli
Patika: Stefan Pribanović; Harli: arhiva VICE

A pošto uz Džokera može da se spakuje i ekscentrična Harli, a Džokerove patike grme maksimalno, neophodno je naći i nešto podjednako gotivno za njegovu lepšu polovinu. Bele Air Max sa detaljima u kombinaciji sa šarenom jaknom, jakom šminkom i ko zna čime sve još definitivno daju tu “smirujuću“ notu vašem kostimu, pogotovo ako u obzir uzmemo da je za uspešnu interpretaciju ovog lika neophodno skinuti i njen prepoznatljivi iskeženi osmeh. Jedini problem sa ovim kostimom je što će ga verovatno isfurati još deset riba na žurki.

Catwoman

1572263815773-zenamacka
Catwoman: promo poster za film; Patika: Stefan Pribanović

Koža, pliš i leopard print - u prepoznatljivo crnoj varijanti sa crvenim detaljem ova patika predstavlja savršen izbor za svaku ženu-mačku - bilo da je obujete samo za maskenbal ili da odlučite da malo češće u svoj dnevni stil uklopite animal print, koji je izgleda ponovo okej nositi. Budi glavna mačka iako žurka bude sranje.

Edvard Makazoruki

1572263744732-Makazoruki
Patika: Stefan Pribanović; promo poster za film Edward Scissorhands

Evo još jednog predloga evergreen kostima - kao što je ova uloga Džonija Depa nezaboravna, tako će i biti vaša pojava uz pomoć ove patike. I iako Edvard verovatno nikada ne bi mogao da ih obuje bez da ih izbuši, vi možete iskoristiti prednost da vam ruke nisu terminalno pretvorene u oštrice, tako da samo pripazite da ove patike obujete pre nego što zakačite improvizovane makaze na ruke. Sigurno će se naći i neka romantična duša koja ne pada na superheroje, ali će joj vaš kostim romantičnog i mračnog lika biti neizmerno simpatičan.

IT

1572263530654-IT
IT: arhiva VICE; patika: Stefan Pribanović

Iskreno, da ste satima tražili, ne biste našli patiku koja ovoliko podseća na kostim ovog jezivog klovna. Osim udobnosti i dizajna koje je čak i Nejmar bio spreman na potpiše, ova patika tvom kostimu iz horor filma dodaće na šmeku, tako da svima bude jasno da tvoj kostim zaista nije neka vrsta klovnovske šale, već jezivo dobar izbor.

Grdana

1572263469741-Grdana
Promo poster za film Maleficent; patika: Stefan Pribanović

Iako nisam sigurna da li bi Anđelina Džoli nosila ovu patiku, Grdana iz animirane verzije definitivno bi ih gotivila, a petpostavljam da je i većina kostima Grdane koje možete naći na našem tržištu prevashodno su inspirisana upravo tom starijom verzijom. Prepoznatljivi kolorit uklopiće se sa kostimom, a model patike učiniće da činjenica da ste u toku sa najnovijim trendovima bude svima očigledna. Kad su joj već u prvom delu isekli krila, ti obuj ove patike.

Deadpool

1572263264998-Dedpul-copy
Promo poster za film Deadpool; patike: Stefan Pribanović

Ova patika je iskurčena ako je to ikako moguće čak i više od samog Dedpula. Ne znam gde ćete nabaviti ostatak kostima, ali sam sigurna da bi ga ova patika savršeno upotpunila. Iako ovaj superheroj u originalnoj verziji nosi duboke kožne čizme, preporučila bih čak i kostimografu da sledeći put porazmisli o ovom modelu, mada pretpostavljam da sam zakasnila sa ovim predlogom kada se radi o snimanju trećeg nastavka. Ipak, za vaš kostim nije kasno.

Kalisi

1572263687548-Kalisi-copy
Promo poster za seriju Game of Thrones; patika: Stefan Pribanović

Da li samo mene ova patika podseća na zmaja, malog zmaja, bebu zmaja? Ono što je sigurno je da ćete zapaliti prostoriju u koju ušetate u ovim patikama - nikako nećete ostati neprimećeni. Baš kao što je to slučaj i sa mladom Targarjen. A i realno, baš morate biti kraljica kako biste uspešno isfurali ove patike, što, pretpostavljam, i nije problem osobi koja želi da bude Kalisi na maskenbalu. Drogo te čeka.