Reklame
Vesti

Ne prestaju pretnje Mariji Lukić

Mariji su stigle nove poruke u kojima joj se preti "da će proći kao Oliver Ivanović".

pisao VICE Srbija
10 Mart 2019, 9:04am

skrinšot

Iako je u medijima najavio ostavku na mesto predsednika opštine Brus Milutin Jeličić još uvek sedi u toj fotelji, dok za to vreme pretnje Mariji Lukić ne prestaju. Kada je na svom Fejsbuku objavila poruke koje joj je Jeličić slao, javio joj se muškarac za koga je znala da je ranije osuđivan zbog ubistva i rekao da nije trebalo to da uradi i da su sa Kopaonika došli neki ljudi koji žele da popričaju sa njom. Opisao ih je, kako je rekla, kao ljude bliske vrhu vlasti i koji su „iz državne bezbednosti“. To je bio samo početak pretnji po život koje će Marija dobiti samo zbog toga što je prijavila svog šefa za seksualno uznemiravanje.

Na Fejsbuku je pre nekoliko dana osnovana i stranica "Pravda za Jutku" na kojoj su objavljivane Marijine slike uz opise koji krive njen "moral" za to što se desilo, a pre neki dan stigle nove poruke otvorene pretnje koje je ona objavila na Tviteru u kojima se navodi da će je oni "ukloniti kao što su i Olivera Ivanovića".

Iako su institucije redovno obaveštene o svemu kroz šta prolazi hrabra Marija Lukić, premijerka je nedavno izjavila da smatra da je ona "dobila dovoljnu institucionalnu zaštitu i da institucije rade svoj posao".

- Poslala sam skrinšotove inspektorima, ali u ponedeljak moram to i zvanično da prijavim. Preplašena sam i ne znam više kome da se obratim, jer ja do sada nisam ni od jedne institucije dobila nikakav odgovor - izjavila je ona za Danas.

Mariji ni u jednom trenutku nije dodeljeno nikakvo obezbeđenje niti zaštita.