Reklame
VICE vodič za sada i odmah

Američki turisti u Tajlandu bi mogli da odu u zatvor zbog gologuzih selfija

Pozirali su gologuzi ispred jednog budističkog hrama u Bangkoku, zbog čega bi mogli da provedu deset godina iza rešetaka.

pisao Drew Schwartz
03 Decembar 2017, 7:00am

Fotografija: In Pictures Ltd./Corbis,  Getty Images

Postoje brojni načini na koje turisti uspevaju da iznerviraju svoje domaćine u stranim zemljama, od toga da obeznanjeni od alkohola plivaju po njihovim istorijskim vodenim površinama, do toga da kostimirani kao banane bazaju po nekim od najcenjenijih drevnih svetskih lokacija. I dok se većina nesnosnih Amerikanaca izvuče sa opomenom i nekoliko prekih pogleda, jedan par koji je posetio sveti hram u Tajlandu bi mogao da prođe sa mnogo ozbiljnijim posledicama.

Ranije ove nedelje, par američkih turista u Bangkoku je uhapšeno zbog toga što su fotografisali svoje gole bulje ispred bangkoškog Vat Aruna, popularnog budističkog hrama, izveštava Bangkok post. Džozef i Travis Dasilva, bračni par iz San Dijega, Kalifornija, platili su kaznu od po 153 dolara zbog belfija, ali ako policija odluči da podigne tužbu, smeši im se i do 12 godina zatvora.

Dasilve su vodile od tada obrisan zajednički nalog na Instagramu, pod nazivom traveling_butts, prikupivši skoro 14 hiljada pratilaca fotografijama svojih pozadina slikanih naočigled svih, po raznim turističkim atrakcijama širom sveta. Izgleda da razgolititi dupe na internetu za njih dvojicu nikada nije bio problem, sve dok nisu stigli u Tajland. U ovoj zemlji važe veoma strogi zakoni o pristojnosti na javnom mestu, naročito kada su u pitanju njihovi verski objekti, izveštava Bi-Bi-Si.

Dasilve su stavljene pod policisjki nadzor, nakon što su vlasti primetile njihovu fotografiju, i uhapšeni su na aerodromu, na povratku u SAD. Već su bili oglobljeni za golotinju u javnosti, i mogao bi da im bude zabranjen ulazak u zemlju, ali prema Bangkok postu, policija želi da im prikači dodatne optužbe. Ova par bi mogao da završi u zatvoru na pet godina, zbog postavljanja pornografskog sadržaja na internetu, i dodatnih sedam zbog toga što su se razgolitili ispred verskog objekta.

Prema Gej i lezbejskim novostima iz San Dijega (SDGLN), Dasilve su zatražile pomoć komesarke svog rodnog grada, Nikol Mari-Ramirez, oko čitavog ovog fijaska.

„Iako sam veoma razočarana njihovim postupcima, razgovaram sa zvaničnicima SAD o tome kako bismo mogli da im pomognemo, kaže Mari-Ramirez za SDGLN.

JOŠ na VICE:

Pravio sam se da sam turista kako bih testirao beogradsku ljubaznost

Poseta plaži iz filma "Plaža" mi je ubila devojačke snove

Dobrodošli u Černobilj: jedinstveno mesto za odmor