kriminál

U Vranju i Nišu je moguće kupiti negativan test na korona virus

Neki preduzimljivi ljudi su rešili da obrnu igricu
24 Jun 2020, 7:00am
pcr

Kako javljaju makedonski mediji, oslanjajući se na izvore iz bezbednosnih službi, ali i iskaze auto-prevoznika, u Srbiji je moguće kupiti negativne testove na korona virus po ceni koja je u ravni sa cenom za testiranje na korona virus.

Portal MDK piše kako su građani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili da su im na aerodromu nuđeni falsifikovani negativni PCR testovi za 50 evra.

Prevoznici koji ulaze u Severnu Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama.

Prema važećim merama u Severnoj Makedoniji, svaki državljanin u trenutku ulaska u zemlju trebalo bi da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, a ako ne, biće poslat na 14 dana u karantin.

VICE Srbije nije uspeo da dobije potvrdu da je u toku bilo kakva istraga nadležnih po ovom pitanju, a odakle se nabavljaju negativni testovi, možemo samo da nagađamo.

Ne moramo da nagađamo koliko sranje može da ispadne ako neko ko je zaražen korona virusom uđe u drugu zemlju sa lažnom potvrdom da je negativan.