VICE na televiziji ovog vikenda

Vakcine u Srbiji, Darko Rajaković, religijski turizam, naša mlada uspešna umetnica i još mnogo toga iz VICE produkcije vas čeka na vašem TV-u do kraja nedelje.

|
nov 10 2017, 3:30pm

Subota 11.11. o2 TV - VICE SPORTS

VICE MEETS: DARKO RAJAKOVIĆ

Darko Rajaković je najviše kotirani srpski trener u NBA ligi. Ovaj mladi Čačanin je od 2014. godine pomoćni trener tima Oklahoma Siti Tander, gde svakodnevno radi sa jednim od najboljih košarkaša na svetu Raselom Vestbrukom. Galeb Nikačević posetio je Darka u Oklahoma Sitiju, jednog od deset Srba koji žive u tom gradu. Darko za VICE Srbija priča o Americi, NBA ligi, svojim počecima i ambicijama.

DEVOJČICE IZ BRUKLINA, ŠAHOVSKE KRALJICE

Šah se često smatra "muškom" igrom, ali grupa devojčica iz jedne državne škole u Bruklinu već godinama postiže vrhunske uspehe, između ostalih, i osvajanje Svetskog prvenstva u šahu za mlade. VICE Sports je imao ekskluzivno pristup pripremama i učešću ove ekipe na Državnom prvenstvu Amerike, na kome su dokazale da i devojčice mogu da budu vrhunske šahistkinje, i pobede i najjače konkurente.

Nedelja 12.11. TV PRVA - BROADLY

UMETNOST VAGINE I CENZURA U JAPANU

Japanska umetnica Megumi Igaraši, poznatija u domovini kao Rokudenašiko, prva je žena kojoj se u Japanu sudi zbog pornografije. Njena dela inspirisana su vaginom, a tužilaštvo je ocenilo da umetnička instalacija - kajak u obliku vagine u koji može da stane desetak ljudi, ili poziv posetiocima izložbe da naprave 3D otisak njenih genitalija, vređaju javni red i moral. Ukoliko bude osuđena, čeka je kazna do dve godine zatvora i 20,000 dolara. Istovremeno, širom Japana se održavaju brojni festivali u slavu penisa, čiji su česti posetioci i deca.

ŽENSKE BANDE – VEŠTICE BUŠVIKA

Veštice iz Bušvika su zajednica žena koje umetnošću, modom, žurkama i, naravno, veštičarenjem, dokazuju da su žene, kada se ujedine, sposobne za sve. Grupu je osnovala Kristin Tran, a njihova zajednička modna kuća Kromat stalno gostuje na Nedeljama mode širom sveta.

Nedelja 12.11. 02 TV - VICE magazin

SRBIJANA 2.0 - VAKCINAŠI

Da li je goruća tema ne samo srpske, već i globalne scene, ujedno i vrhunska teorija zavere? Vakcinisati našu decu ili ne? Da li vakcine zaista izazivaju autizam i autoimune bolesti? Da li nam prete nove epidemije bolesti koje smo još odavno zaboravili, ukoliko obuhvat vakcinacije nastavi dramatično da pada? Kome verovati, nauci ili antivakserskom pokretu? VICE Srbija istražuje.

MLADI HEROJI: NEDA

Neda je učenica maestra Bore Dugića i svojom ljubavlju i posvećenošću prema muzici je zadobila i mesto u njegovoj knjizi „Traktat o fruli". Neda trenutno važi za najbolju mladu frulašicu Srbije, a to je i potvrdila nastupom na Saboru frulaša u Prislonici 2016. godine, gde je održala mini koncert i bila član žirija u kategorijama mladih frulaša. Iste godine, osvojila je i prvo mesto na svetskom takmičenju Internet music competition u kategoriji tradicionalnih instrumenata, gde je dobila najveće ocene akademika iz Moldavije i Izraela.

TRKE PIJANIH KONJA U GVATEMALI

Svake godine krajem oktobra seljani iz Todos Santosa u Guatemali organizuju feštu kako bi proslavili nezavisnost od Španije. Posle nekoliko dana gozbi i malo spavanja, samo oni najhrabriji učestvuju u pijanoj konjskoj trci. Skoro svake godine, najmanje jedan čovek pogine tokom trke. No ipak, posle svih pretrpljenih genocida od španske i sopstvene vlade, umreti pijan na konju izgleda i nije tako loša ideja.

Više na VICE
Vice Channels