Reklame
Igra prestola

Epska, finalna sezona "Igre prestola" imaće najveću bitku ikada snimljenu

"U poređenju sa njom Bitka kopiladi izgleda kao zabavni park” rekao je Piter Dinlidž.

pisao Beckett Mufson
03 Novembar 2018, 7:00am

Fotografija: HBO

HBO štiti spojlere osme sezone "Igre prestola" blokadom lažnih scenarija, snimanjem lažnih krajeva, i ubijanjem dronova, ali jedan od delića koji se provukao je opis velike scene bitke koja će dvadesetpetodnevno snimanje Bitke kopiladi učiniti malecnom. U sad već obrisanom Instagram postu u aprilu, pomoćnik reditelja govorio je o epskoj sceni rata za koju je bilo potrebno 55 uzastopnih dana snimanja.

Kako je otkrio Entertainment Weekly u četvtak, taj post "ozbiljno potcenjuje" koliko je zapravo uloženo u snimanje bitke. Ispostaviće se da su nakon toga relocirali studio gde su snimali bitku još nekoliko nedelja. Rezultat će, navodno, biti "najprestižnija akciona scena" ikada napravljena za film ili televiziju. I to je samo delić finalne sezone, koja će biti toliko epska i ogromna da su kreatori serije Dejvid Beniof i D.B. Vajs prvobitno želeli da je puste u bioskopima kao film iz tri dela, u stilu "Gospodara prstenova".

Prema pisanju EW, osmu sezonu otvara scena u kojoj armija Deneris Targerijen stiže u Zimovrel, poput pratnje Roberta Barateona na početku prve sezone. Snage Kralja noći, setiće se fanovi, poslednji put su viđene kako probijaju Zid uz pomoć Denerisovog (ne)mrtvog zmaja Viseriona. U Zimovrelu, likovi koje publika prati gotovo čitavu deceniju, napokon će se ukrstiti i zajedno krenuti u borbu protiv Armije mrtvih.

Scena - koju navodno režira Migel Sapočnik, čovek koji stoji iza "Bitke kopiladi" - će zauzeti čitavu jednu epizodu, poput "Bitke kod Crnog zamka" u četvrtoj sezoni.

"Brutalna je", rekao je Piter Dinklidž EW-u. "U poređenju sa njom Bitka kopiladi izgleda kao zabavni park”

Tekst EW-a, u kom je objavljena prva zvanična fotografija osme sezone kao i reakcije nekoliko glumaca na scenario - Kit Haringrton objašnjava zašto je plakao dva puta - je najverovatnije prvi delić velikog hajpa koji će eskalirati do premijere koja se očekuje negde u 2019. I jebeš ga, svi u tome učestvujemo.

Pratite Beketa Mafsona na Tviteru i Instagramu.