Ljubav je umrla, kao i ovaj pingvin koji se zaljubio u kartonski lik

„Hvala ti, Grejp-Kune, za svo ovo vreme. Počivaj mirno u raju.“

|
okt. 18 2017, 9:37am

Kao da ova bedna nedelja nije bila dovoljno depresivna, evo još nekih loših vesti: onaj bolno dražesni pingvin koji se zaljubio u kartonski anime lik je napustio ovaj svet, i otišao u zimske visine raja arktičkih ptica.

Dejl Mejl izveštava da je dvadestogodišnji Grejp-Kun, krilata slavna ličnost japanskog zoološkog vrta Tobu, umro u četvrtak. Sićušna, prizemljena zver se proslavila kada ga je ženka sa kojom se viđao deset godina šutnula zbog mlađe ptičurine, izveštava BazFid. Grejp je nedeljama izgubljen tumarao zoološkim vrtom Tobu, odbijajući da radi šta god njegovi drugovi pingvini inače rade. Dok se nije pojavila Hululu.

Hululu je nešto što RoketNjuz naziva „antropomorfnim pingvinom", anime likom iz serije Kemono prijatelji. Zoološki vrt je organizovao promotivnu saradnju sa serijom, i po čitavoj pingvinskoj sekciji postavio kartonske likove iz serije. I prema čuvarima, Grejp se zaljubio.

Grejp je satima blenuo u kartonski lik sa slušalicama, zbog čega su ga čuvari ostavili da stoji napolju dugo vremena nakon što se promocija završila. U jednom trenutku, Grejp je čak i raširio svoja zakržljala krilca i razjapio kljun da štrpne parče kartona – što je izgleda znak da je pokušavao da se omasti u pingvinskom stilu, prema Dejli Mejlu. Posetioci zoološkog vrta su odlepili, i netipični ljubavnici su stekli kultno sledbeništvo. Čak je i glumica koja daje glas Hululu došla da srdačno, iako pomalo nespretno, uzme pingvina u naručje.

Ali ranije ove nedelje, njihova ljubavna priča se završila kao i toliko mnogo drugih – u tragediji i suzama. Zoološki vrt Tobu je objavio da se Grejp razboleo, i da nekoliko dana neće moći da se gega pred ljudima. U četvrtak su objavili da je ova dvadesetogodišnji otpadnik umro.

„Humboltov pingvin Grejp-Kun je juče preminuo", zoološki vrt je napisao na Tviteru. Iskreno hvala svima koji su ga do sada podržavali. Zahvaljujemo se i Hululu, koja je bdela nad njim do samog kraja. I hvala tebi, Grejp-Kune, za svo ovo vreme. Počivaj mirno u raju".

Grejpovi fanovi su njegovu smrt izgleda shvatili prilično ozbiljno, govore o njemu kao o osobi, zamišljaju njegovu službu kao vojničku sahranu, pa su čak pokrenuli i peticiju na Change.org kojom mole zoološki vrt da podigne spomenik u čast Grejpa i Hululu. Peticiju već ima preko 1700 potpisnika.

Zbogom, Grejp-Kune. Daj bože da svi nađemo nekoga ko će nas gledati onako kako si ti gledao kartonski lik.

Još na VICE.com:

Pitao sam naučnika da mi objasni šta moja mačka hoće od mene

Pas heroj pobegao iz bolnice za životinje kada je skapirao kako vrata funkcionišu

Cikloveterinari: Ovi carevi voze bajs po Srbiji i pomažu životinjama

Više na VICE
Vice Channels