Klip koji nam konačno otkriva misteriju Trampove kose

Predsednik izgleda fura obrijano teme preko koga namešta izrasle pramenove, kao monah koji se opustio.

|
08 februari 2018, 11:04am

Tekst je prvobitno objavljen na VICE US

Svi znaju da je Trampov "zlatni šlem" od kose jebeno uvrnut, čak i on sam, ali niko ne može tačno da se složi zašto. Je li u pitanju transplatacija? Tupe? Da li je predsednik jednostavno rođen sa nekom vrstom mutiranih mahuna iz kojih džikljaju krte, slamaste vlasi kose?

Gokerova istraga 2016. o tajnama Tramopove ćube došla je do uverljivih dokaza da je u pitanju neumereno skupo tkanje, ali oprečne teorije su se namnožile. Bivši stilista Pripravnika se zakleo da je svaka dlaka prava, mada loše ofarbana, tretirana raznim preparatima i do besvesti isprskana lakom za kosu. U svojoj knjizi Vatra i Bes, u kojoj otkriva tajne Bele kuće, Majkl Vulf citira Ivanku koja kaže da je frizura njenog oca rezultat operacije skidanja viška kože s glave – verovatno se radi o istom postupku sa kraja osamdesetih, opisanog u Izgubljenom tajkunu.

Na nesreću, sve ovo se svodi samo na tračeve i spekulacije, pošto se niko nije približio dovoljno blizu da ispita njegov skalp, osim Džimija Felona, koji je prokockao svoju šansu tom prokletom zađevicom. Ali u sredu, dugogodišnji izveštač o Trampovim maljama, Ešli Finberg, primetila je video snimak predsednika koji će nam možda jednom za svagda dati odgovor na to pitanje.

Na snimku koji traje 20 sekundi, Tramp je uhvaćen otpozadi, dok se prošlog petka ukrcavao u predsednički avion. Na pola puta na stepeništu, nalet vetra se pojavio tačno u pravom trenutku da oduva zlatne pramenove i otkrije njegovu prikrivenu ćelu, koju je čitav svet mogao da vidi!

Po onome što može da se vidi, Ivankino objašnjenje iz Vatre i Besa ne može biti tačnije.

"Ivanka svojim prijateljima često objašnjava kako to mehanički funkcioniše“, piše Vulf, "U pitanju je apsolutno golo teme – ogoljeno usled operacije uklanjanja viška kože – okruženo maljavim krugom kose sa strane i napred, sa kojih se začešlja unazad, a zatim se učvrsti lakom“.

Izgleda da Tramp fura frizuru kao monah koji se zapustio. Pramenovi sa njegovog izraslog prstena kose prekrivaju mu ćelu, skrivaju je od pogleda i verovatno ih na okupu drži niz proizvoda na bazi aerosola.

Klip nije neke velike rezolucije, i ne daje nam dovoljno da izmapiramo predsednikovu lobanju ili dokažemo Ivankine tvrdnje o operaciji skalpa, ali ovo je džinovski korak ka razumevanju toga šta se zaista događa tamo gore. Ako ništa drugo, ovo barem pobija teoriju da Mekdonaldsov pomfrit leči ćelavost. Proučite snimak sličicu po sličicu, i sami izvucite zaključak.

Više na VICE
VICE Kanali