Foto: Vladimir Živojinović

Dušan Pavlović za VICE: Oko pitanja poput Parade ponosa nije pravljen nikakav dogovor sa Dverima

Šesti od sedam intervjua predizbornog serijala "Odluči uz VICE"

|
feb 24 2018, 9:32am

Foto: Vladimir Živojinović

Mladi tradicionalno ne glasaju, a još tradicionalnije "nemaju za koga". Zbog toga smo tokom predizborne kampanje za beogradske izbore sa čitaocima VICE-a pokrenuli serijal "Odluči uz VICE". U serijalu video intervjua koje objavljujemo ove nedelje postavili smo kandidatima sedam lista pitanja iz oblasti koje su čitaoci birali u onlajn anketi. Na ovaj način smo se potrudili da razgraničimo političke pozicije, stavove i ideje za razvoj glavnog grada među kandidatima i pomognemo vam da odlučite za koga će te da glasate na predstojećim izborima u Beogradu. Pošto da, treba da glasate.

Dušan Pavlović, kandidat za odbornika sa liste "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" je šesti kandidat čije odgovore na pitanja čitalaca objavljujemo.

Koaliciju Dosta je bilo i Dveri ispratile su žustre reakcije, pre svega zbog nekih naizgled nepomirljivih stavova koje jedni i drugi zastupaju. Odgovarajući na pitanje o zajedničkoj osnovi za koaliciju sa Dverima Dušan Pavlović kaže:

- Stranke su zadržale svoje stavove o svim pitanjima oko kojih nisu mogle da se slože. Mi smo napravili koaliciju oko onih pitanja oko kojih smo mogli da se složimo.

On dodaje da je primetio, radeći u Skupštini, da postoji velika saglasnost između DJB i Dveri oko raznoraznih pitanja. Sa druge strane, kada se dođe do nekog pitanja o ljudskim pravima, poput Parade ponosa Pavlović kaže da će Dosta je bilo glasati kako "oni misle da treba" baš kao i Dveri - po sopstvenom nahođenju, bez obzira na koalciju sa Dosta je bilo.

Kako je Pavlović odgovorio na ostala pitanja, pogledajte u intervjuu:

Više na VICE
Vice Channels