Reklame
fenomeni

Kuvar iz Toronta kasapi i jede jelena ispred demonstranata-vegana

Kapetane moj.

pisao Mack Lamoureux
02 April 2018, 8:14am

Foto: Facebook skrinšot

Ugostitelja iz Toronta su iznervirali veganski protesti ispred restorana pa je odlučio da na njih odgovori na nesvakidašnji način.

Pred lokalom po imenu Antler Kitchen & Bar na zapadu Toronta, okupila se mala grupa vegana, naoružana transparentima i kamerama, da izrazi protest protiv konzumacije životinjskog mesa. Ovaj protest održava se manje-više redovno, a restoran im je odgovorio uvođenjem foie gras na jelovnik iz čistog inata. Ovog vikenda je Majkl Hanter otišao korak dalje: doneo je do izloga srneći but i iskasapio ga na očigled demonstranata.

Policajci koji su nadgledali ovaj skup ušli su da porazgovaraju sa Hanterom ali su zaključili da je, jebiga, ipak u pitanju njegov lokal i da ima pravo da radi šta želi. UniLad prenosi burne reakcije okupljenih vegana.

„Namerno to radi da bi nam se podsmehnuo“, kaže čovek iza kamere. „Kao što vidite, vlasnik restorana upravo je izneo pred nas meso nedavnog ubijenog srndaća u pokušaju da isprovocira okupljene aktiviste.“

Hanter je ignorisao vegane i fokusirao se na kasapljenje srndaća: odsekao je jedno poveliko parče mesa, a zatim ga odneo u kuhinju restorana. Kad se vratio do izloga, doneo je na poslužavniku sveže pečenu srnetinu. Bez salate, bez garnirunga, samo meso. Zatim je seo za sto i u slast ga pojeo.

Protesti ispred Antler Bar & Kitchen; via Facebook screenshot

Hanter nije pristao na intervju, ali je za National Post dao izjavu u kojoj kaže da ne zna zašto se protestuje baš pred njegovim lokalom. „Naša ponuda je dobro poznata širom grada. Mi podržavamo sve inicijative za etičko odgajivanje i lov.“

Jedan od aktivista ispred restorana kaže da im je konkretno „Rog“ meta upravo zato što je u pitanju mali lokal koji nabavlja svoje meso po etičkim standardima. Smatraju da će njih lakše ubediti da odustanu od služenja životinjskog mesa nego veliki lanac restorana. Po veganima, koncept etički ispravnog lova na životinje ne postoji.

Jelenskih mu rogova. (Šta hoćete, smislite vi nešto bolje.)

Tagged:
vice
Vegan
protest
Kanada
Ishrana
Meso
životinje
Vegetarijanac
prava životinja