vesti

Odbornik Lokalnog Fronta kaže da je napadnut u centru Kraljeva

„Ti si izdajnik. Sa vama se zna kako treba. Ja te upozoravam“

pisao Vojkan Trifunović
22 Januar 2018, 7:43pm

U centru Kraljeva došlo je do incidenta kada je odbornika Lokalnog Fronta Vladana Slavkovića, prema njegovim rečima, čovek u tridesetim godinama prvo verbalno napao.

U dežurnoj službi kraljevačke policije nisu mogli da nam potvrde navode.

Slavković se, kako kaže, oko 16 časova vraćao s posla, kao što radi svakog dana.

- Onda me presretne čovek, poznat kao desničarski ekstremista, koji već neko vreme mene, ali i našu organizaciju, smatra izdajničkom. Bio je konfuzan i prilično histerično ponavljao rečenice tipa „Ti si izdajnik. Sa vama se zna kako treba. Ja te upozoravam“ - kaže Slavković za VICE.

Prema njegovim rečima, posle verbalne usledila je fizička agresija.

- Nakon par razmenjenih udaraca on je odstupio, pa su nas ljudi koji su se tu našli razdvojili, a zatim su se pojavili policajci. Sve se to dogodilo ispred Robne kuće, u samom centru Kraljeva - objašnjava Slavković.

Slavković kaže da je dao izjavu policiji u Kraljevu.

On dodaje da mu se napadač predstavio kao član Zavetnika. Prema njegovim rečima ovaj incident je nastavak kampanje uperene protiv Lokalnog Fronta "koja traje od samog osnivanja ove organizacije, a vrhunac je doživela tokom pokušaja da se u Kraljevu organizuje projekcija dokumentarnog filma 'Albanke su naše sestre'".

Podsećamo, tada su odbornici Lokalnog Fronta dobijali pretnje i fizičkim nasiljem od, kako kažu, "brojnih desničarske organizacija, udruženja ratnih vojnih invalida, ali i političke partije", usled čega su odlučili da se projekcija ne održi.

- Ulazimo u situaciju da će svako neko pod izgovorom države i nacionalnih interesa moći da vas napadne, ne mareći za ustavna prava i slobodu kretanja i političkog delovanja - kaže Slavković.

Napadi na političke neistomišljenike postali su naša svakodnevnica. Čini se da ne prođe ni par dana, a da ne čujemo vest da je neki opozicioni političar, novinar ili aktivista dobio pretnje putem društvenih mreža ili, u najgorem slučaju, bio meta fizičkog napada. Pre toga je obavezno bio "izdajnik".

Dokle sve to može da ode zauvek će nas podsećati tragična sudbina Olivera Ivanovića i atentat na njega u rodnoj Kosovskoj Mitrovici.

Tagged:
politika
Kraljevo
Lokalni Front
Napad
odbornik
Vladan Slavković