Reklame
VICE vodič za sada i odmah

Fotke mladog Vučića su postale viral na kineskom TikToku

"Bio je zgodan kad je bio mlad"

pisao Mihailo Tešić
24 Mart 2020, 10:01am

Foto: screenshot

Iako bi naš Predsednik verovatno voleo da zaboravimo kako je sve to jako neprijatno izgledalo kada je bio mlađi i formirao se u senci gromada kao što su Vojislav Šešelj i Slobodan Milošević, pa ponekad i izgovarao svašta nešto nevaljalo i nosio garderobu zbog koje modna policija odmah piše zabranu izlaska, sudbina želi drugačije.

U ovim danima kada predsednici Amerike i Francuske jednim potezom postaju diktatori, kada zemlje EU ne samo da se ne pomažu nego i aktivno odmažu jedne drugima u borbi protiv pretnje koja poravnava čoveka i bogataša, u kome kapitalističke zemlje razmatraju uvođenje osnovnog dohotka a socijalističke zemlje im šalju pomoć, ne sme nas iznenaditi ni to što je naš predsednik Vučić, doduše u vintidž verziji iz ranih devedesetih, postao mim među korisnicima Douyin aplikacije, kineskog ekvivalenta TikToka.

I to ne bilo kakav mim, nego mim posvećen njegovoj zgodnoći u mlađim danima, kada je sutrašnjica još uvek pripadala njemu, pre nego što se pretvorila u sumornu današnjicu nervoznih pres konferencija, podočnjaka i diuretika.

Na svim fotkama žutim slovima piše: "Bio je zgodan kad je bio mlad". Ostali komentari su, kako nam dojavljuje kineski izvor koji je i šerovao ove fotke iz fejzbuk posta, otprilike: "Luda sam za ovim lepotanom", "Lepotan", malo kontroverznije "Da li su Srbi i Hrvati svi tako lepi?" i dirljivo "Postala sam njegov fan".

Pošto je u pitanju aplikacija za šerovanje kratkih videa, fotografije su poslužile kao osnova za brojne kratke video uratke u kojima se sumira sva vrelina našeg Predsednika kad je bio mlad. Samo kliknite i poslušajte prateću muziku i svet će na kratko ponovo biti manje užasavajuće mesto, makar na 13 sekundi.

Da je ovo ispao jedini rezultat Vučićevog podastiranja pred Kinom i bratimljenja Ksi Đinpina od pre neki dan, bilo bi nam sasvim dovoljno da budemo srećni. Ako su kineska braća naša budućnost, sada smo makar malo spremniji za nju.

Tagged:
Κίνα
Aleksandar Vucic
Douyin