Reklame
vesti

VICE na TV Prva: Borba protiv Islamske države ne prestaje

U četvrtak, 15. decembra na TV Prva u ponoć, VICE vas vodi na jednu od najopasnijih linija fronta borbe protiv Islamske države, zajedno sa iračkim borcima koji potiskuju ekstremiste Islamske države.

pisao VICE Srbija
15 Decembar 2016, 6:25am

U četvrtak, 15. decembra na TV Prva u ponoć, VICE vas vodi na jednu od najopasnijih linija fronta borbe protiv Islamske države, zajedno sa iračkim borcima koji potiskuju ekstremiste Islamske države, i upoznaje vas sa problemima sa kojima se suočavaju ljudi koji žele da napuste islamsku veru.

BORBA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: PUT DO FALUDŽE

VICE sa iračkom Zlatnom Divizijom prolazi kroz sela u okolini grada Hita, gde nailaze na zasede i snajpersku vatru, dok paralelno pokušavaju da razaznaju operativce Islamske države od nevinih iračkih civila.

KAKO NAPUSITI ISLAM

Širom sveta, vernici muslimani koji napuštaju islam suočavaju se sa progonima, zatočeništvom, pa čak i pogubljenjima. Često su žrtve nasilja i progonstva iz zajednice. Ekipa VICE News je dobila ekskluzivan pristup nevladinoj mreži u Londonu koja pomaže ovim ljudima da nađu utočište čak i od porodica koje im prete.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Tagged:
Islam
Vera
Vice Blog
Islamska država
tv prva
faludža