Fotografije posredstvom Ariele Bob-Vilis 

Umirujuće boje na ovim hipnotičkim fotografijama ublažavaju depresiju

Fotografije Ariele Bob-Vilis omogućile su joj da se izbori sa depresijom uz zapanjujuću upotrebu boja i kontrolisanih subjekata.

|
20 oktober 2018, 6:00am

Fotografije posredstvom Ariele Bob-Vilis 

Prvobitno objavljeno na Boradly.

Ariela Bob-Vilis imala je 14 godina kad se preselila iz Njujorka u Južnu Karolinu. Selidba na Jug iz živahne metropole bila je teška i ostavila je traga na njeno mentalno zdravlje. Ali u svojoj novoj školi, ona je pronašla makar jedan izvor utehe: časove digitalne slike. Tamo je naučila da koristi Fotošop, fotografiju i umetnost kao odbrambeni mehanizam protiv depresije.

"Nisam bila sposobna da se izborim sa tako velikom promenom u tim krhkim godinama pa sam na kraju zapatila depresiju i depersonalizaciju", rekla je za Broadly Bob-Vilis. "Moj profesor istorije video je koliko me fotografija usrećuje, tako da mi je poklonio moj prvi foto-aparat i od toga trenutka sam bila navučena! Kad sam počinjala, bila sam inspirisana kako vam fotografija omogućuje da imate kontrolu nad momentima svoga dana."

1539642839702-ariellebobb3
Fotografije posredstvom Ariele Bob-Vilis

Slikajući u živopisnoj paleti boja na intenzivnom svetlu, ovaj mladi talenat razvio je stil inspirisan afro-američkim slikarima kao što su Džejkob Lorens i Beni Endrjuz. Bob-Vilis koristi monohromatsku odeću iz sitničarnica, raznolike modele i jarko svetlo da postavi apstraktne scene koje istražuju ljudski pokret.

1539642861921-ariellebobb2
Fotografije posredstvom Ariele Bob-Vilis

"Neko mi je jednom rekao da je posle napada depresije boja jedna od prvih stvari koja vam se vrati", kaže Bob-Vilis. "Konstantno tražim trenutke u svom danu koji su umirujući ali živi. Privlače me ti momenti boje i svetla jer sam na dug vremenski period zaboravila da ta vrsta prizora ili čak realnosti postoji na ovom svetu. Moj rad sada odražava mene koja sam prihvatila tu razigranost u svoj život i iskreno sam ponosna na sve to."

1539642874606-arielle-bobb1
Fotografije posredstvom Ariele Bob-Vilis
Više na VICE
VICE Kanali