Reklame
koronavirus

Prvi slučaj koronavirusa u Egiptu registrovan kod čoveka koji se upravo vratio iz Srbije

Muškarac star 44 godina je danas primljen u bolnicu

pisao Mihailo Tešić
05 Mart 2020, 6:28pm

Treći slučaj koronavirusa u Egiptu je zabeležen danas, a prema zajedničkom saopštenju Ministarstva zdravlja Egipta i SZO, reč je o Egipćaninu starom 44 godine koji se vratio u Egipat iz Srbije.

Muškarac je poutovao iz Srbije za Egipat preko Francuske, gde se zadržao 12 sati na aerodromu. Pri dolasku u Egipat nije pokazivao nikakve simptome, ali je hospitalizovan pošto je pokazao blage simptome. Testovi su utvrdili da je pozitivan na konoravirus COVID-19, što je prvi slučaj zabeležen kod osobe egipatske nacionalnosti. Prethodna dva slučaja u Egiptu su bili strani državljani.

Oboleli je u karantinu, kako se navodi u saopštenju, a za sada nije poznato sa kime je sve prethodnih dana bio u kontaktu.

U ovom trenutku je na odgovornima u Srbiji da se koordinišu sa kolegama iz Egipta i Francuske i da utvrde gde je sve čovek boravio u sve tri zemlje tokom svoga putovanja, kako bi eventualno moglo da se ustanovi sa kime je sve bio u kontaktu i kako bi se preduzele odgovarajuće mere u cilju suzbijanja zaraze.

Tagged:
Srbija
Egipat
Epidemija
Korona virus