video

Video snimak čoveka koji visi sa šipke tokom leta zmajem je čist horor

Kanap. Nije. Bio. Zakačen. Za. Zmaja.
28 Novembar 2018, 1:57pm
Čovek visisa zmaja tokom leta.
Skringreb putem Jutjub / Gursk3

Zamislite da je najgori, najstrašniji trenutak vašeg života zabeležen kamerom. To se desilo Jutjuberu Gursk3, koji je u ponedeljak objavio video sebe kako prvi put u životu leti zmajem. Problem? Kanap, koji je jedina stvar koja ga obezbeđuje tokom leta da ne padne u smrt, nije bio zakačen za zmaja.

Početak videa pokazuje pilota koji se sa još jednim čovekom (Gursk) sprema da poleti - ali pilot ne primećuje da čovekova veza nije zakačena za zmaja već da mu visi sa leđa. Odmah posle uzletanja, pilot shvata šta se desilo i odmah pokušava da prizemni zmaja. Ali, masa čoveka koji visi sa zmaja držeći se samo svojim prstima za šipku otežava upravljanje zmajem, zbog čega se oni podižu u nebo i onda preleću jebenu liticu.Zahvaljujući prisebnosti pilota, obojica su preživeli, ali Gursk je prebačen u bolnicu. Prema Gizmodu prilikom sletanja je zadobio frakturu ručnog zgloba, a pokidao je i tetivu u levom bicepsu jer se njime držao za šipku tokom 134 stravične sekunde leta. Sve ovo se desilo tokom prvog dana odmora u Švajcarskoj.

"Ovo je bio bolji ishod od alternative," kaže on u snimku, što je prilično simpatična reakcija na užas koji je preživeo.