Vladimir Skočajić

Музика

​Kako me je Leonard Koen naučio da otkopčavam brus

Leonard je znao da odlazi uskoro. Pakovao je kofere već neko vreme, a onda je samo ušao u voz, ostavljajući nas da uživamo na terasama i posteljinama u savršenim stihovima i melodijama poslednjeg albuma.
Vladimir Skočajić
11.13.16
Музика

​Koga briga za politiku i sport kad su ti u kolima Koja, Gile i Cane

Tog ponedeljka ću upoznati heroje moje mladosti, trojicu muzičara koji su simbol ovog grada, uz čiju muziku sam učio prva slova i čije pesme su mi pomagale u danima kada niko nije.
Vladimir Skočajić
9.22.16
Stubac

Kako sam odrastao uz film "Lepa sela lepo gore"

"Lepa sela lepo gore" sigurno nije najbolji film koji sam gledao u životu, ali kada je u pitanju formiranje mene kao odraslog bića, svakako je jedan od najvažnijih.
Vladimir Skočajić
5.22.16
Stubac

​Stiglo je još jedno proleće, a ja još živim u Srbiji

"Proleće je a ja živim u Srbiji" je legendarni grafit kog klinci svako malo prepisuju gde stignu. Da živimo u normalnoj zemlji, možda bi tvorac tog grafita mogao da ga patentira i da od svakog sledećeg prepisivanja dobije neku kintu. Ali da živimo u...
Vladimir Skočajić
3.21.16
Stubac

Kada se pozeri raspričaju na koncertu

Koja poenta je dati pare za nešto što te preterano ne zanima? To je pitanje na koje odgovor znaju samo oni smarači koji ne zatvaraju usta na većini koncerata u glavnom gradu.
Vladimir Skočajić
2.22.16
Stubac

​Gde je sad moj Beograd

Pa dobro onda, gde je sad moj Beograd? Svuda i nigde.
Vladimir Skočajić
1.22.16
Stubac

Pismo 20 godina mlađem sebi

„Dragi Skočo, obraćam ti se sa 'dragi' samo zato što tako nalaže red, ne zbog toga što si mi nešto posebno drag. Znam da ne jebeš red ni dva posto, ali kad budeš došao u moje godine malo ćeš morati, pa nije zgoreg da počnemo u tom tonu od samog početka.
Vladimir Skočajić
12.22.15
Stubac

"Je suis" niko i ništa

Situacija na celoj Plavoj planeti odavno je prevazišla nivo uzbune. Možemo da izlazimo na ulice, da duvamo u pištaljke, da palimo sveće, bojimo Fejsbuk slike u boje francuske zastave, da se ne slažemo i bunimo, ali sve to će samo značiti da nisu baš...
Vladimir Skočajić
11.15.15
Музика

Bekstvo iz Srbije u Mađarsku sa Luom Ridom

Premijer Mađarske ono veče kada sam gledao Lua bio je Viktor Orban. Tada je imao isto godina koliko i ja sad. Sadašnji premijer Mađarske je Viktor Orban. Onda nisam imao pojma ko je čovek, danas mi je nešto jasnije. Njega nazivaju fašistom, ali ja...
Vladimir Skočajić
10.20.15
Svaštara

Kasete, dijete i peti oktobar uz Rage Against The Machine

Mislim da je jedini razlog što sam uopšte otišao u grad toga dana bio taj što je cela moja porodica bila na ulicama. Hteo sam da odstojim svoje, popijem suzavac ili pendrek i da se vratim kući.
Vladimir Skočajić
10.5.15
Kultura

Gustav našeg detinjstva

Mađarski crtać "Gustav" je bio prilično ispred svog vremena i doživeo je zapažen uspeh u bivšoj Jugoslaviji.
Vladimir Skočajić
9.16.15
Stubac

Leto kada je Nil Jang došao u Aranđelovac

Dedina kuća se nalazi na samom obodu grada, tik ispod planine Bukulja. To znači da je jednom nogom bio u varoši, a drugom u selu. Za mene, to je uvek bilo selo.
Vladimir Skočajić
7.22.15
0102