©2016 VICE Media LLC

  The VICE Channels

   Bekijk nu ‘Lighters Up' van Snoop Lion

   Door VICE Redactie

   February 5, 2013

   Ongeveer een jaar geleden volgden we Snoop Dogg op zijn reis naar Jamaica om een film te maken over de productie van zijn nieuwe reggae-album, waarvoor hij zich de Rastafari-cultuur eigen maakte en zijn naam veranderde in Snoop Lion. Tijdens het filmen van Reincarnated maakte we ook een paar clips voor zijn nieuwe nummers. Eentje daarvan is Lighters Up, die je hierboven kunt kijken.

   De video is opgenomen in de buurt van Port Antonio en is een eerbetoon aan de overdreven big-budget rapclips uit de jaren 90, waarbij ze gebruik maakten van een kraancamera en een dolly (een camera op een wagentje). Het enige verschil is dat ze nu brekende golven, stenen, kampvuren en de jungle als achtergrond hebben gebruikt, in plaats van stripclubs of een roedel lowriders.

   Veel mensen die we hebben leren kennen tijdens het maken van de film werkten mee als figuranten in de clip. We hadden de voltallige Tivoli Gardens Fanfare en een aantal Rastafari‘s uit de buurt over de vloer. Op de laatste dag kwam Mavado (die rechts naast Snoop staat op het strand) met zijn Gully-bende van twintig man op de set aan, acht uur te laat. Dat was een zenuwslopende situatie omdat Popcaan (die links van Snoop op het strand staat) deel uitmaakt van de rivaliserende Gaza-bende, en ook een aantal leden had meegenomen.

   Snoop hield een soort vredesconferentie op het strand. Ze hadden afgesproken dat ze het rustig aan zouden doen, om de wereld te laten zien dat het conflict tussen de twee partijen was opgelost. De Jamaicaanse media kwam zelfs langs om iedereen hierover te interviewen. Het was reuze spannend.

   LIGHTERS UP
   Regie: Andy Capper
   Camera: Nick Neofitidis
   Montage: Matthew Caron
   Uitvoerend producent: Codine Williams
   Producenten: Suroosh Alvi, Ted Chung

   Reincarnated komt op 22 maart uit. Je kunt hier de trailer bekijken.

   Foto’s door Willie Toledo.

    

   Thema's: Reincarnated, Snoop Lion, Lighters Up, jamaica, Popcaan, Mavado, bende

   Comments

   Top Stories