Fotos

Foto’s van het leven op de grens van de Arabische woestijn

De Antwerpse Lars Moereels fotografeert de meest serene momenten in een stad die bekend staat om weelde en luxe.

door Alexandra Manatakis; vertaald door Angele Donskoi
31 oktober 2017, 10:03am

Alle foto's door Lars Moereels

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, telt meer dan 28 wereldrecords. Zo vind je er het duurste hotel ter wereld, het grootste pretpark, en het grootste boek - dat maar liefst één ton weegt. De epische skyline en gigantische winkelcentra herken je wel wel uit de achtergrondjes die Google dagelijks op je homepage tovert. Dubai is ongetwijfeld de duurste plaats om te wonen in het Midden Oosten.

Tegenwoordig is Antwerpen de uitvalsbasis van Lars Moereels, waar hij werkt als documentairefotograaf en af en toe modeprojecten doet. Voorheen kon je hem ook spotten in Berlijn en in het Midden Oosten, waar hij een tweetal keer per jaar vertoefde. Voor Lars zijn de weelde en luxe juist waar het niet om gaat in Abu Dhabi of Dubai.

De foto's zijn beelden van de stad op haar meest serene momenten. Een stad waar het tempo meestal sneller is dan het licht: een soort voyeurisme dat neigt naar de zachte keerzijde van het dagelijkse leven in de straten van Abu Dhabi en Dubai. Een zacht beeld dat contrasteert met de luxe en overvloed waar deze steden anders voor bekend staan.

De steden hebben een soort van feeërieke schoonheid: verlaten bouwplaatsen, arbeiders die een rustmomentje nemen aan het strand, en de soms harde realiteit van mensen die proberen te leven aan de rand van de Arabische woestijn.

Bekijk meer werk van Lars Moereels op zijn website.