Advertentie
seks

Wat je vooral niet moet eten voordat je anale seks gaat hebben

Als je wil dat het een beetje schoon is als je van bil gaat, zijn er een aantal producten die je maar beter kunt vermijden.

door Louis Staples; illustraties door Kim Cowie
14 juni 2019, 9:00am

Sommige situaties kunnen best ongemakkelijk zijn voor homomannen. Geknipt worden door een nieuwe, heteroseksuele kapper bijvoorbeeld, een voetbal terugschieten naar een paar gasten in het park, of je vader een sms’je sturen dat eigenlijk voor je partner was bedoeld. Of ben ik de enige die daar last van heeft?

Als het op seks aankomt, is de kans op ongemak alleen maar groter. Als homo ben je nu eenmaal vooral aangewezen op anale seks – niet dat de enige optie is natuurlijk, maar het is in ieder geval een optie waar vaak voor wordt gekozen. De grote vrees bij anale seks is dat er sporen van kak opduiken tijdens de penetratie. Als je de bottom bent is het maar te hopen dat, terwijl je geknield gaat en hij zijn pik bij je naar binnen schuift, het allemaal een beetje schoon is.

Om gênante situaties te voorkomen, kun je van tevoren je billen wassen, maar seks is natuurlijk niet altijd even gepland. Gelukkig zijn er ook andere voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om schoon van bil te gaan, zoals goed letten op wat je eet.

Hoe zo’n dieet eruitziet? “Je moet je eigen buik goed kennen, en uitvogelen wat het beste werkt,” vertelt de 31-jarige Phil uit Londen. “Ik weet bijvoorbeeld dat ik geen cola light moet drinken, daar word ik winderig van. Ik probeer ook lactose te vermijden, en als ik weet dat ik geneukt ga worden, laat ik ook koffie koste wat het kost staan.”

Drew, die ook in Londen woont, vertelt dat hij sinds hij een vaste vriend heeft ook anders is gaan eten, omdat hij meestal de bottom is. “Mijn partner was twee weken in het buitenland,” vertelt hij. “En mijn eerste gedachte was: yes, nu kan ik eindelijk weer doperwten eten!”

Naast doperwten vermijdt Drew ook producten als rood vlees, pittig voedsel, kaas en gebak. “Nu ik er zo over nadenk vraag ik me af of het ’t allemaal wel waard is. Mijn vriend kan gewoon pizza eten én neuken!”


Bekijk tussendoor ook: Ik liet mijn ballen botoxen om ze mooier te maken


De 28-jarige Damian* vertelt dat zijn partner nog weleens vergeet om te letten op wat hij eet, en dat dat soms ook de seks in de weg zit. “Als je bottom bent, kan je naar mijn mening beter geen dingen eten die lang duren om te verteren, zoals pittig voedsel. Mijn vriend heeft meestal geen idee waar hij mee bezig is: dan maakt hij chili con carne en verwacht hij daarna seks te hebben. Echt niet dus.”

Wel denkt Damian dat de angst over het algemeen vooral mentaal is, en uiteindelijk meestal groter is dan het daadwerkelijke gevaar: “Zelfs als je denkt dat het weleens fout zou kunnen gaan, gebeurt het nog lang niet altijd.”

“Te veel fruit, pittig voedsel of alcohol kan je maag overstuur maken,” beaamt ook de Londense voedingsdeskundige Rob Hobson. “Droge granen, zonder al te veel vloeistof, is dan een beter idee.” Wel raadt Hobson aan om je eetgewoonten niet in een keer al te drastisch te veranderen. “De beste manier om lekker in je vel te zitten blijft om een gebalanceerd dieet te hebben en gevarieerd te eten.”

Sommige bottoms vertellen dat ze bepaald voedsel niet meer kunnen eten omdat ze er vervelende ervaringen mee hebben gehad. “Ik werd een keertje geneukt nadat ik maïs had gegeten,” zegt de 25-jarige Callum* bijvoorbeeld. “Sindsdien kan ik geen maïs meer zien, laat staan eten.” Graham* heeft een vergelijkbaar verhaal. “Ik ben ooit een keer zo dom geweest om curry te eten voordat ik op date ging, en vervolgens met die gast mee naar huis te gaan,” vertelt hij. “Als ik nu alleen maar curry ruik moet ik direct weer aan die avond denken. Onze date heeft geen vervolg meer gehad.”

De Amerikaanse seksuoloog Evan Goldstein benadrukt dat, als je zenuwen hebt voor de seks, dit ook weer een effect kan hebben op je spijsvertering. “Van stress kun je het prikkelbaredarmsyndroom krijgen, waardoor je juist meer gaat kakken. Als je je zenuwen niet in bedwang kunt houden, kun je je afspraakje dus misschien maar beter afzeggen.”

Om je op je gemak te voelen tijdens anale seks, heeft Goldstein nog wel wat dieettips. “Probeer veel vezels in je dieet op te nemen, en drink genoeg water. Daardoor wordt je ontlasting stevig en kun je op een normale manier naar de wc.”

Om ervoor te zorgen dat hij alles binnenhoudt, gebruikt Damian loperamide, een medicijn tegen diarree. Maar zowel Goldstein en Hobson adviseren om het gebruik van dat soort middelen zoveel mogelijk te beperken. “Ik zou ook nooit laxeermiddelen aanraden, dat is niet vol te houden op lange termijn,” zegt Hobson.

Uiteindelijk is het ideale bottom-dieet, net zoals de perfecte sekspartij, voor iedereen anders. En natuurlijk loopt het zo nu en dan weleens in de soep, maar hey: shit happens.

*De namen in dit artikel zijn veranderd - echte namen bekend bij de redactie.

Schrijf je in voor onze newsletter, en krijg elke zaterdag onze beste verhalen, video’s en fotoreeksen.

Volg VICE België razendsnel op Instagram.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op VICE UK.