Fotografija

Ljudi koji nisu mogli da uđu u londonske klubove ovog vikenda

U Londonu uglavnom možete da uđete u svaki klub, ako imate dovoljno love. Pogledajte fotke onih koji su ipak vraćeni sa ulaza. Možda će vam njihova iskustva koristiti i u Beogradu.

pisao James Rippingale
03 Maj 2015, 8:31am

U Londonu nije toliko teško ući u noćni klub, za razliku od čuvenog berlinskog Berghaina, gde su izbacivači na ulazu izuzetno probirljivi, pa proučavaju vašu garderobu i njuše vam dah da provale koliko ste rakije popili kod kuće. U Londonu možete da uđete i u najfensiji klub, čak i ako ste obukli farmerke i trenerku u kombinaciji sa lakovanim cipelama.

Red ispred kluba Mahiki. Sve fotografije: Carl Wilson

Sve sam ovo ukapirao pošto smo Karl, fotograf, i ja proveli tri noći u zasedi ispred najrazličitijih londonskih klubova, tragajući za ljudima koji nisu pušteni da uđu. Nismo imali previše sreće.

U najpoznatijem, Ministry of Sound, ni horde turista, ni londonski tinejdžeri nemaju nikakvih problema. U Fabricu, samo treba da prođete detaljan pretres obezbeđenja. Ispred Tiger Tigera, možete da se teturate kao najgori pijanac, ali ako dobijete zeleno svetlo posle pretresa, nema frke da uđete i uživate u zvucima Olivera Heldensa i mirisu CK One parfema.

Čak i u fensi mesta gde japijevci troše i po petsto evra na flašu pića možete relativno lako da uđete, skoro bez pitanja. Naročito ako nosite štikle od 15 centimetara i sakoe sa skupom postavom. Ali nemojte da vas sve ovo obeshrabri.

Ako stvarno želite da sjebete svoje veče, ne brinite. Našli smo mesto gde vas sigurno neće pustiti ukoliko smrdite na Mekdonalds, pijano zivkate ortake telefonom ili vam dah smrdi na svežu povraćku: Heaven, samoproglašeni "najpoznatiji gej klub na svetu."

Razgovarali smo sa ljudima koje nisu pustili da uđu u klub.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Emili: "Navodno sam bila previše pijana, a nisam."

Danijel: "Bio mi je rođendan, ali navodno mi je kita prevelika za gej klub."

Išmail i Elena: "Ne znamo zašto nas nisu pustili, kao, nemamo propusnicu za specijalno gej veče."

Borez: "Cirke sam, ali nisam baš toliko odvaljen da me ne puste."

Elis: "Nismo imali članske karte, ali to i nije klub samo za članove."

Ajlis: "Drkadžije, rekli su da sam previše popila."

Džolin: "Kažu da nas je previše, a nismo redovni gosti. To nije pošteno."