Sport

U Argentini sada pale kuće zbog fudbala

Nema labavo sa Gaučosima, a to potvđuje i ova nova priča koja nam dolazi iz zemlje koja nam je podarila El Pibea.

pisao Liam Daniel Pierce
11 Novembar 2018, 9:53am

Foto : Juan Ignacio Roncoroni—EPA

Kažu da je rivalstvo između Boke i Rivera nešto najžešće na svetu, ali ovo što se nedavno desilo u Argentini je prevršilo sve granice. Kako javljaju tamošnji mediji, jedna sitna svađa u gradu Apostolesu, malo izvan Buenos Ajresa, je eskalirala do te mere da je jedan od vinovnika zapalio kuću svog prijatelja. Jer, jebiga, Superklasiko je ozbiljna priča drugari.

Ako niste znali, Boka Juniors i River Plejt će po prvi put u svojoj istoriji igrati jedni protiv drugih u finalu Kopa Libertadoresa, južnoameričke verzije Lige Šampiona. Ova dva tima su rivali još od 1913, a stvari su podignute na viši nivo kada se River 1938. iselio u predgrađe. Boka je ostala tim radničke klase, dok je River stekao nadimak "Milioneri". Derbiji između ove dve ekipe počnu vatrometom i pirotehnikom a neretko se završe masovnim tučama uz neizbežne intervencije organa reda.

Stoga, ne mora ni da vas previše iznenadi kako je onda došlo i do ovog naleta piromanije u Apostolesu. Kako navodi argentinski dnevnik El Teritorio, izvesni Oskar B je bio u gostima kod svog bivšeg zeta Artura V. Dva drugara su zatim otišla kod zajedničkog prijatelja, i nastala je svađa oko toga ko će osvojiti Libertadores. Oskar se naljutio i otišao kod Artura kako bi navodno pokupio svoje stvari i otišao - nedugo zatim, komšije su dojavile Arturu da mu je kuća u plamenu. Evo i slike :

Vlasti još istražuju ovaj slučaj, ali policija je već obavestila javnost da je zločin sigurno bio motivisan svađom oko fudbala. Arturo je sada i de fakto beskućnik, dok se za Oskarom još uvek traga.

U Argentini, zakon zabranjuje dolazak gostujućih navijača, međutim predsednici zaraćenih strana su najavili da možda za ovu priliku dopuste po četiri hiljade suparničkih ultrasa na tribine. Nadamo se da se Artur i Oskar neće sresti na stadionu.

Tagged:
argentina
Boca Juniors
Diego Maradona
copa libertadores
superclasico
River Plate
Fudbal
boca river