VICE na TV

Intervju sa Aleksandrom Džikićem i još mnogo toga - ovog vikenda na TV

Ovog vikenda na TV Prva i O2 TV pogledajte šest novih VICE filmova!

pisao VICE Srbija
21 April 2018, 7:41am

VICE Srbija

SUBOTA, 21. april u ponoć na O2 TV

VICE meets Aleksandar Džikić

Košarkaški klub Budućnost je protekle nedelje postao novi šampion ABA lige. Podgoričani su Crnoj Gori doneli prvu ikada titulu u ovom takmičenju i ujedno obezbedili učešće u elitnoj Evroligi. Kreator velikog uspeha je Beograđanin Aleksandar Džikić koji sa trenerske klupe već 9 meseci uspešno vodi Budućnost. U ekskluzivnom intervjuu, popularni "Džile" proveo je VICE Srbija kroz priču o njegovom uspehu i svakodnevnom životu u Crnoj Gori.


NEDELJA, 22. april u 23:30 na O2 TV

Avanture po Rusiji - 3. deo

U severoistočnom delu Kazahstana, blizu granice sa Rusijom, nalazi se deo zemlje na kojoj je Sovjetski Savez proveo godine testirajući atomsku bombu. Tokom Hladnog rata vlada je sprovela više od 400 nuklearnih testova u kompleksu poznatijem kao "Poligon" u Semiplatinsku, gradu koji više od 200.000 ljudi naziva domom. U ovom dokumentarcu VICE novinari odlaze u Kazahstan, preko Rusije da bi posetili "Poligon" i pričali sa ljudima koji i dalje, uprkos visokoj nuklearnoj kontaminaciji i štetnosti po zdravlje, i dalje žive u ovom gradu.

Divljina u Keniji: pucaj da ubiješ

Služba za divlje životinje Kenije je međunarodno poznato telo za očuvanje na čelu globalne borbe protiv lovokradica. Uz podršku zapadnih nevladinih organizacija i poznatih ličnost, ova organizacija je uspela da stabilizuje broj slonova u Keniji, delimično zahvaljujući oštroj regulativi. Kod njih važi pravilo "pucaj da ubiješ" odnosno, naoružani rendžeri su ovlašćeni da ubiju bilo kog sumnjivog lovca koji kroči u nacionalne parkove. Međutim, da li postoji druga strana ove organizacije? VICE istražuje niz misterioznih nestanaka i smrtnih slučajeva u zajednicama oko nacionalnih parkova u Keniji.

Sibirska bakterija je ključ za besmrtnost

Od kako je u sebe ubrizgao bakteriju iz Sibira, ovaj ruski naučnik tvrdi da je zdraviji nego ikada. Pored ovog poduhvata, on paralelno, na Moskovskom univerzitetu, sprovodi ispitivanja u potrazi za besmrtnošću.


NEDELJA, 22. april u ponoć na TV PRVA

Nema odustajanja: Dinja

Uz posao koji je u vezi sa zabavom, obično idu i predrasude, naročito kada se radi o ženama. VICE vam donosi priču Sandri Silađev Dini koja je postala popularna zahvaljujući duhovitim kratkim video klipovima koje je objavljivala na društvenim mrežama. Sandra Silađev se bavi pisanjem, glumom, stendapom a uz to radi i sa ljudima sa poteškoćama u razvoju.

Ovo je politička okupacija

U ovoj epizodi prisustvovali smo političkoj okupaciji najvećeg ženskog zatvora u Zapadnoj Evropi. Holovej zatvor u Londonu se proteže na osam hektara zemljišta i nekada su tu bile smeštene neke od najozloglašenijih prestupnica i serijskih ubica. Od 2016. kada je zatvoren, napušten je i prazan. Međutim u maju ove godine feministička organizacija Sisters Uncut upala je unutra i proglasila političku okupaciju.