Reklame
Vesti

Maskirani muškarac nasrnuo na članove Inicijative Ne davimo Beograd

Ovog puta napadači se kriju iza Putina.

pisao VICE Srbija
12 Februar 2018, 7:29pm

Fotografije: Inicijativa Ne Davimo Beograd

Tokom jednočasvne "blokade" ulaza u deponiju Vinča, u okviru predizbornih aktivnosti liste Inicijative Ne davimo Beograd, članove i aktiviste pokreta napali su maskirani muškarci, saopštila je Inicijativa.

- Agresivni i krupni čovek sa maskom Putina preko lica nasrnuo je na nas dok smo stajali ispred deponije u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada. Ovaj bizarni incident je samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavamo - navodi se u saopštenju Inicijative Ne Davimo Beograd.

Oni navode da se "pretnje i pritisci inteviziraju svakoga dana", podsećajući na išarane karikature Koraksa ispred Skupštine Srbije, kao i, kako kažu, preteći anonimni poziv koji je dobio njihov kandidat za odbornika.

- Danas smo postavili apsolutni rekord sa čak tri intervencije policije u protekla 24 sata. Jedna povodom izložbe, druga povodom pretećeg poziva i evo u Vinči gde je policija takođe postupila - kaže Ksenija Radovanović iz Inicijative.

Kako saznajemo, nakon što su dali izjave, nepoznati muškarci su otišli sa mesta događaja.