Reklame
Svaštara

Snimak katoličkog sveštenika koji šmrče kokain okružen nacističkim obeležjima

Na videu, možemo da čujemo sveštenika koji govori "Ne bi trebalo ovo da radim".

pisao River Donaghey
01 Mart 2016, 11:38am

U priči koja je udarna u svim britanskim tabloidima, katolički sveštenik u Severnoj Irskoj je uhvaćen na snimku kako šmrče kokain okružen različitim nacističkim suvenirima. Sve ovo se događalo na zabavi u njegovoj kući koja se nalazi na crkvenom zemljištu, prenosi San.

Tridesetsedmogodišnji sveštenik Stiven Krosan je navodno terevenčio dva dana pre nego što je pozvao ljude u parohijsku kuću kako bi nastavili sa zabavom. Na videu možemo da čujemo sveštenika koji govori: "Ne bi trebalo ovo da radim" pre nego što se nagne i ušmrkne lajnu sa srebrnog poslužavnika.

Da sve bude još čudnije, Krosan je potom počeo da se oblači i obavija nacističkim zastavama, stavio je šešir i značku orla i svastike na mantiju.

"Svuda po kući je bilo nacističkih obeležja," rekao je za San anonimni izvor koji je bio na zabavi. "U jednom trenutku Stiven je stavio kapu i salutirao nacistički pozdrav."

"Kuća je bila divna, ali smo bili zapanjeni svim tim naci stvarima", dodao je izvor, koji je očigledno bio raspoložen za šmrkanje koke sa sveštenikom, ali povlači liniju kad je u pitanju nacistička oprema.

Krosan je na snimak odgovorio tako što je priznao da je radio koku, ali je rekao da je to "bilo samo jedno veče i da nema problema sa drogom". A što se tiče nacističkih rekvizita i suvenira rekao je: "Ja nisam nacista, samo sakupljam istorijske stvari."

Krosan je navodno bio na odsustvu sa crkvene službe zbog depresije u vreme održavanja zabave. U ponedeljak je BBC javio da je zatražio da odsustvuje iz crkve, kao i da više ne živi u toj kući.

Pratite VICE na Facebook, Twitter, Instagram