Reklame
Seks

Facebook dejting aplikacija će uneti nervozu na tržište dejting aplikacija

Jedna od funkcionalnosti biće i obaveštenje o "promašenoj šansi" za upoznavanje sa ljudima koji su bili na istom događaju kao vi.

pisao John Paul Brammer
06 Septembar 2019, 10:50am

Photo by Santi Nunez via Stocksy

Facebook je konačno ukapirao kako gej muškarci koriste njihovu mrežu već godinama: Godinu dana nakon testiranja na tržištu Kolumbije, Facebook dejting će se uskoro pojaviti i u Americi. Ideja servisa je da poveže, odnosno "mečapuje" korisnike koji imaju ista zanimanja a nemaju status prijatelja na ovoj mreži. Oni koji se budu prijavili će moći da kreiraju svoj profil i potom će biti spojeni sa prijateljima svojih prijatelja, ili pak ljudima koji nisu u uopšte u njihovom okruženju na mreži.

Servis koji će se pojaviti kao tab na mobilnoj aplikaciji Facebook će imati funkcionalnosti pozajmljene iz dejting platformi poput Hinge i Bumble. Korisnici će odgovarati na pitanja u svojoj ličnosti a moći će i da pošalju "lajkove" i direktne poruke nepoznatim korisnicima na plaformi. "Facebook Dating" se povezati sa vašim postojećim profilom i mrežom prijatelja, ali i njihovim prijateljima, lajkovima i eventima. Jedna od funkcionalnosti biće i obaveštenje o "promašenoj šansi" za upoznavanje sa ljudima koji su bili na istom događaju kao vi.

I sadašnji korisnici najpopularnije društvene mreže nisu zaboravljeni: “Secret Crush (Tajna simpatija)” funkcija omogućiće ljudima da pokažu interesovanje za maksimum devet prijatelja na Facebook-u i Instagramu, kao da nam društveni životi već nisu dovoljno komplikovani.

Nakon iskustva sa problemima oko narušavanja privatnosti korisnika, odnosno njihovih podataka, Facebook ističe da je dejting servis potpuno dobrovoljan, i da će podaci korisnika biti dobro zaštićeni. "Ukoliko nema potpune zaštite korisničkih podataka, ovaj servis neće uspeti, zato smo ceo sistem zaštite izgradili iz početka", rekao je jedan od čelnika Facebook-a Rob Šerman. Baš me je ubedio.

Facebook dejting servis zasigurno ima potencijal da pomeri stvari na tržištu online dejtinga za svoju ciljnu grupu, starije ljude, koji i nemaju baš potpunu sliku o tome koliko izbora imaju. Facebook aplikacija je takođe lišena reklama, što će verovatno navući još više ljudi na ovu platformu, u ovo doba masovnog osećaja usamljenosti na planeti.

Šta god da je slučaj, ja jedva čekam da pronađem čoveka svojih snova koji se prijavio , poput mene, za Facebook event "Za pet godina, dobićeš notifikaciju za ovaj event, a ti ćeš reći šta je bre ovo?" na faksu. Mora da on postoji tamo negde.

Ovaj tekst je prvobitno objavljen na VICE US.

Tagged:
Instagram
Facebook
online dating
Bumble
Hinge
fejsbuk
facebook friends
Facebook Dating