Reklame
Nedeljna ponuda stanova

Nedeljna ponuda stanova u Beogradu: dečije samice i 'old school' sudopera

Gledali smo oglase za vas i našli najzanimljivije ponude stanova u Beogradu.

pisao Jovana Netković
19 Jun 2017, 1:56pm

Fotografija: halooglasi.com

Svake nedelje izdvajamo najzanimljive, najbizarnije, najbezobraznije ponude stanova u Beogradu koje smo pronašli u oglasima.

Nepristojna ponuda

Fotografija: nekretnine.rs

Šta je to: Ne znam, teško je odrediti – prva je slika zgrade, pa bi trebalo da se očekuje da je u pitanju neki stan u zgradi kao što u opisu i piše. Na sledećoj slici je ulaz koji liči na ulaz u kuću, koja je obično neka pomoćna prostorija.

Fotografija: nekretnine.rs

Gde se nalazi: Prema slici bi se reklo da se radi o Alepu i zgradi koja je preživela rafale i nekim čudom se još nije srušila. Navijački grafit „Crazy North", kao parola koju viđamo na utakmicama, nam govori da se radi o lokaciji gde vladaju Delije. U pitanju je Donji Dorćol - siromašni brat „Gornjeg" Dorćola - gde su zgrade podjednako stare, ali su kirije počele da skaču, tek kad su hipsteri počeli sa džentrifikacijom ovog dela Dorćola.

Donji Dorćol ima bogatu ponudu – od industrijske zone, do novoizgrađenih firmi, zavučenih fensi pržionica kafe – sve što bi prosečan hipster poželeo, a da nije baš u samom centru, jer Donji Droćol dođe kao neka "periferija centra".

Fotografija: nekretnine.rs

Koliko košta: 130 evra.

Da se ovde vratimo na opis oglasa – „Pristojna garsonjera 18 m2 u centru grada". Rekla bih da nas vlasnik malo zajebava, zato što je stavio da je garsonjera "pristojna" i zato što je stavio toliku cenu. Osamnaest kvadrata je ogromno kad imate sobu koja je tolika, ali kad u to ulazi stan ne baš tako prijatne atmosfere, onda je to stvarno bezobrazluk. Kupatilo ogrezlo u buđ svedoči o navikama prethodnika, a možda i tome da dugo nije tu niko ni živeo. Kuhinja je, ajde kao pristojna, ali soba je mračna, da ni minimalizam u vidu kreveta i ormana, i verovatno nekog stola koji viri u ćošku, ne pomaže.


Pogledajte film: Srbija i smrtSve u svemu, ako imate iole stabilan posao, za ratu od 130 evra mesečno možete da kupite mnooogo bolji stan, ako se odlučite na kreditno ropstvo sledećih dvadeset godina, ali hej, druga opcija vam je da pokušate da imate dostojanstvo u buđavom kupatilu, ulaza sa strane u prizemlju zgrade, u prostoriji koja, verovatno, planski nije ni ne trablo da bude predviđena za stan.

Dečija samica

Fotografija: www.halooglasi.com

Šta je to: Ako nije samica u insituciji za maloletnike, onda je definitivno neko mesto gde se deca drže pod ključem sudeći po ambijentu.

Fotografija: www.halooglasi.com

Gde je to: Batajnica, poznatija kao Bataja, nije baš prva lokacija koju biste birali za život u Beogradu. Iako je na totalnoj perferiji - tek je 70-ih godina pripojena Beogradu - nema baš tog mira koji se očekuje, posebno zbog vojnog aerodrom u komšiluku.

Fotografija: www.halooglasi.com

Koliko košta: 80 evra.

Ok, možda je cena prihvatljiva za stan koji se nalazi na ovoj lokaciji. Međutim, soba je potpuno bez svetla, jezivi ambijent dečijih jastučića, veštačkog cveća, pregoreli rešo, improvizovani orman – u obliku staklene vitrine, sa sjajnim papirom za uvijanje, koji retko gde ima da se kupi danas. Teško da je cena prihvatljiva za ovakvo zatočeništvo u četiri zida iz kojih izbijaju duše nestale dece.

Topla voda na sve strane

Fotografija: www.halooglasi.com

Šta je to: Nešto što je "lepo namešteno" - bar tako piše u opisu.

Fotografija: www.halooglasi.com

Gde je to: Centar Zemuna. Iako mnogi ljudi iz Zemuna smatraju da je to poseban grad i da nema veze sa Beogradom, još uvek se zvanično vodi kao njegov deo. Kraj je poznat po žestokom stilu, pa kad šetam tamo izbegavam da glasno pričam, jer kapiram da imaju svoj jezik, po čemu bi bilo jasno da nisam iz kraja. Okej, možda mi je nekad malo frka, ali ipak prevlada to što ima super kej i dobre kafane.

Fotografija: www.halooglasi.com

Koliko košta: 90 evra.

Iznenađujuće, minijatrunih 12 kvadrata za ceo stan izgleda mnogo veće nego neke garsonjere od 20. Zanimljivo je da stan ima onu old school sudoperu, koja daje šmek neke zapuštene državne institucije - ako imate fobiju od bolnica i zatvora, verovatno bi trebalo da izbegnete ovu garsonjeru.

Nije mi jasno kako ova krhka sudopera izdrži pod naletom jakog mlaza kad mašina počne da izbacuje, ali okej. Prednost je topla voda, koja ulazi u cenu, međutim kupatilo opremljeno jezivim tušem, pomoću koga možeš da okupaš sve osim sebe, je baš veliki minus. Mada, možda je to razlog zašto kofa stoji na vrhu kuhinjskog elementa. Osim ako je moguće da stan u suterenu zaista prokišnjava. Sa druge strane, za jedan suteren, količina svetla je pristojna, čak bolja nego u prethodnim prizemljima.

Još na VICE.com:

Kakve sve gajbe možeš da iznajmiš u Beogradu do 150 evra

Brucoši, šta vas čeka kad stignete u Beograd

Pronašli smo pakao na zemlji i to je kuća za mačke u pustinji

Tagged:
beograd
Oglasi
izdavanje
najgori stanovi