FYI.

This story is over 5 years old.

Fra fængselsbetjent på dødsgangen til svampepusher

Mød den sværtbevæbnede svampegrossist, som render ind i meth-vrag og prostitution i jagten på vilde svampe.

Hey, psst, dig dér med kokkehatten – skal du bruge nogle svampe? Jeg kender en fyr, der ligger inde med nogle ridderhatte, der kan gøre dig svimmel. Fyren hedder Joe Daugherty, og han er en af de bedste i branchen, når det kommer til vilde svampe. Og det er helt lovligt. Joe er vokset op med skoven som sin baghave, og han har fourageret siden barnsben. Han startede sit svampeimperium, mens han arbejdede som fængselsbetjent på dødsgangen, hvor han solgte svampe på fængslets parkeringsplads i frokostpausen.

Advertisement

I dag arbejder Joe som svampegrossist i Amerikas nordvestlige hjørne, hvor han driver en række købsposter. Og i det område af USA er svampe en god forretning. Matt Briggs ejer Cascade Mushrooms i Portland, og han anslår at 85 til 90 procent af de vilde svampe, der bliver solgt på det amerikanske marked, er samlet i Oregon, Washington, Californien eller British Columbia.

Joes forretning minder om en velsmurt narkotikavirksomhed. Der er vægte og et tykt bundt kontanter, som skal bruges, når svampene skifter hænder midt ude i skoven, langt fra den nærmeste kortautomat. Når Joe har købt nok svampe, distribuerer han dem til kokke fra hele USA. Selvom det er mange år siden, han forlod fængselsvæsenet, støder han stadigvæk på narko, prostitution, tidligere indsatte og crystal meth-vrag i skovenes mange interimistiske lejre, der bliver brugt som udgangspunkt for svampesamlere.

Læs interviewet med Joe på MUNCHIES