Abort

 • Sara har aldrig følt sorg over at abortere

  Sara Ferreira fik sin første abort, da hun var 15, sin anden som 20-årig og aborterede efterfølgende tre gange ufrivilligt. I dag er hun 46, mor til to og igen nået til et sted i sit liv, hvor hun ville overveje abort, hvis hun blev gravid.

 • Tre mænd fortæller om deres oplevelser med abort

  "Det var hverken mit ansvar eller noget, som jeg måtte være ked af det over bagefter. Det var ikke 'os', der havde fået en abort, der var ikke noget 'vi'."

 • "Det kan godt være, man ikke taler om sine aborter, men man glemmer dem aldrig"

  Kan en abort ødelægge ens muligheder for at blive gravid senere i livet? Og kan man se fosteret i toilettet ved en medicinsk abort? Jeg har spurgt Danmarks nok mest abortkyndige læge.

 • Da spiralen svigtede, vidste Emilie, at hun ville have en abort

  26-årige Emilie Thomsen opdagede nærmest ved et tilfælde, at hun var gravid, og hun vidste med det samme, at hun ville have en abort. Hendes kæreste bakkede op, og oplevelsen endte med at knytte dem tættere sammen.

 • Aborten fik Pil til at føle sig som en dårlig kvinde

  Pil Brøndum Gad var sikker på, hun ikke skulle have et barn, da hun i 2013 blev gravid ved en fejl. Selvom hun aldrig var i tvivl om beslutningen, fremkaldte omverdens reaktion på aborten en følelse af at være en forkert kvinde.

 • Danmark har haft fri abort i 44 år, men vi skammer os stadig

  Efter 44 år med fri abort og en fortsat frigørelse for kvinder i Danmark er abort for mange kvinder stadig forbundet med skyld og skam. Faktisk tyder noget på, at abort i stigende grad er tabu.

Advertisement